SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yenilmeye Gör
27.06.2023

Ülkemizde seçimler geride kaldı ama yankıları hala devam ediyor…

CHP’de değişimin sesleri yerini yavaş yavaş kavgaya bırakmaya başladı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun artık bırakması gerektiğini dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullanmıştı: “Değişmek zorundayız. Değişime direndiğimiz her dakika toplumla aramızdaki mesafeyi açtığımızı unutmamalıyız."

İmamoğlu’nun bu açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu, değişim kapılarını resmen kapattı. Kılıçdaroğlu, “Şirketler ayrıdır partiler ayrıdır. Partiyi şirket gibi düşünemezsiniz” dedi.

Bir zamanlar “Biz baba-oğul gibiyiz” diyen ikili şimdilerde genel başkanlık için birbirini yeme derdine düştü. Bu taht kavgası o kadar ayyuka çıktı ki; umarım CHP bu savaşı ‘samimiyetsizlik’ seviyesinde bitirmez. 14 Mayıs seçimlerinde Meclis’te koltuk sayısını artıramayan Türkiye’nin en köklü partisi, bu tarz kavgalarla oyunu daha da aşağılara çekeceği aşikardır.

CHP’nin içinde koltuk kavgaları devam ederken, partiye bir darbe de İYİ Parti Lideri Meral Akşener’den geldi. Altılı masada omuz omuza çalışan ve her açıklamasında ‘Güçlendirilmiş parlamenter sistem’den dem vuran Akşener, İçten İçe CHP ile yaşadığı sorunları bir tarafa itmişti. Üstelik Akşener, Meclis’e girmek için CHP’den 15 milletvekili almıştı. Yani CHP, İYİ Parti’nin Meclis’e girmesi için elinden geleni yapıp, Türkiye’ye yeni bir parti kazandırmıştı.

Ama gelin görün ki yenilmeye gör işte…

Seçimler kaybedilince işler değişti. Daha önce Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkıp masadan kalkan Akşener, şimdilerde CHP’ye tamamen kapıları kapattı. Akşener, "Biz bu partiyi kurmak için CHP’den 15 vekil istedik ya hayatımın en büyük pişmanlığıdır." dedi. 6'lı masaya ayrılık mesajı gönderen Akşener, "Size hayatta başarılar" ifadelerini kullandı. Parti içindeki muhalefete de zehir zemberek sözlerle yüklendi.

Akşener, bu sözleriyle tepki toplarken, yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu oldu. bundan aylar önce, “Yuvana geri dön” çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert bir dille geri çeviren Akşener, CHP’yle ters düştükten sonra Cumhur İttifakı’na döner mi, bilinmez.

Fakat İYİ Parti liderinin bu ‘tutarsız’ ve ne yapmaya çalıştığı anlaşılamayan bu tavrı nedeniyle tıpkı CHP’nin durumu gibi oylarını azaltması kuvvetle ihtimaldir.

Siyasette dik duruş sergilemek gerçekten önemli… Koltuk sevdası yüzünden halkının sorunlarına eğilmeyenler her daim tarih olmuştur ve olacaktır.

Benden söylemesi…

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap