SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yıkılasın İsrail Enkazını Göreyim!
17.10.2023

İsrail’in zulmü bitmek bilmiyor…

Siviller ölüyor, insani yardım engelleniyor, yaralıların tedavisine bile izin verilmiyor.

İsrail, Gazze’deki hastanelerin boşaltılmasını bile talep etti. 

İsrail tüm dünyanın gözü önünde savaş suçu işliyor, fosfor bombası kullanıyor nedense kimsenin çıtı çıkmıyor. Aksine Amerika ve Avrupa ülkeleri İsrail’e destek veriyor. Amerika Doğu Akdeniz’e ikinci uçak gemisini gönderiyor, katliama tam destek veriyor.

Gazze’de kaçabilen evini, yurdunu terk etti. Kaçamayanlar da ölümü bekliyor. Peki, oradaki masum insanların ne suçu var? Madem bir savaşın içerisindesin kadınlardan ve çocuklardan ne istiyorsun?

Şimdi de kara harekatı için harekete geçen İsrail, bu operasyon için ser verip sır vermiyor. Akıbeti belli olmayan bir savaşın altında suçsuzlar; korkuya, endişeye ve cezaya mahkum ediliyor.

İsrail cephesi, aşırı dinci ve milliyetçi Siyonist Başbakan Netanyahu ve ekibinden oluşuyor… Bunlar tüm İsraillileri temsil etmiyor. Netanyahu'ya karşı olan aklı başında İsrailliler de var tabi.

Hamas cephesi, dünyada birçok ülkenin terör örgütü olarak kabul ettiği köktendinci Filistinlilerden oluşuyor, bunlar da tüm Filistinlileri temsil etmiyor… Şimdi Gazze'de iki dinci düşmanın amansız savaşı var.

Netanyahu’nun bitmek bilmeyen hırs ve ihtirasları savaşı katliama çevirdi. Öyle ki sadece Gazze’yi değil, Lübnan’ı ve Suriye’yi de vuruyor.

Netanyahu yönetimindeki ordu, ‘Müslüman’ları katlederken İslam alemi sesini çıkarmıyor. Televizyonda dizi izler gibi izliyorlar olup biteni!

Bu, ‘katliama ses çıkaran sadece Türkiye. Savaşın durması ve iki devletli çözüm için Mısır dahil güç sahibi ülkelerle temas halindeyiz. Bizim dışımızdaki İslam ülkeleri ise üç maymunu oynuyor. Bu katliamdan altı çocuğuyla ayrılmak zorunda kalan anne, değerli bulduğu eşyalarını bir arabaya yüklerken, “Benim çocuklarım bunu hak etmek için ne yaptı” diye ağlıyordu.

Orantısız güç kullanılıyor… Böyle olunca karşı karşıya kaldığımız durum savaş değil katliamdır. Filistin topraklarını işgal eden İsrail, hak savaşı veren Filistin’i terörist gibi göstermeye çalışıyor. Her zaman olduğu gibi algı operasyonuyla kendine temize çıkartmaya çalışıyor.

İsrail’in Lübnan ve Suriye’yi de vurması aslında 3. Dünya savaşının ayak sesleridir. Amerika’nın Doğu Akdeniz’e savaş uçaklarını göndermesi, Rusya’nın aba altından sopa göstermesi, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın, İsrail'in saldırıları devam ederse ve özellikle Gazze'ye kara saldırısı başlatılırsa İran'ın karşılık vermek zorunda kalacağını BM yetkilisine iletmesi bunun en büyük ispatıdır.

Tabii ki bu savaşta Türkiye’nin tutumu da çok önemli olacaktır.

Katil İsrail’e destek veren Amerika da bu katliamdan sorumludur ve tarihinde kara bir leke olacaktır. Her iki ülkede lanetlenecektir!

Yıllardır süren İsrail-Filistin savaşında İsrail’in kadın ve çocukları hedef alması ve kontrolsüz güç kullanması sessiz kalınacak bir durum değildir. Haksızlığa, zulme sessiz kalınmaz!

Tüm bu olup biteni takip ederken hep Necip Fazıl Kısakürek’in şu dizeleri gelir aklıma:

“Yıkılasın İsrail, enkazını göreyim! Sana devlet diyenin, yüzüne tüküreyim!”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap