SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tako
20.09.2019

New York’u baştan sona yürümüştük. Teknolojinin yaptığımız şeyleri onaylaması bir alışkanlık haline geldiğinden beri başımıza bela olan, “acaba ne kadar yürümüşüzdür?” sorusunu sorduğumuz telefonlarımız 20 küsürlü kilometreleri gösteriyordu. Her New York ziyaretimde görmeye çalıştığım 4-5 eski dosttan biriyle sözleşmiştik ve koşturmam gerekiyordu. Bryant Park’a vardığımızda, New York’ta yaşayan ve doktorasını sürdüren arkadaştan “10 dakika gecikeceğim” mesajı geldi. Grubumuzun Amerika’ya ayak bastığımız günden beri lisansüstü eğitimlerini nasıl olup da Amerika’da sürdürebileceklerini düşünüp duran genç üyeleri daha fazla beklemek istemediler. “Biz tako yemeye gidiyoruz hocam” diyerek parktan ayrıldılar. Meksika mutfağını çok seven biri olarak tako yeme hevesini anlayabiliyordum. “Tamam” diyebildim. “Bir buçuk saat sonra burada buluşalım!”

Amerika’da yaşayan genç arkadaşım geldi. Kahvelerimizi içerken henüz adım attığı evlilik hayatının güzel sürprizlerinden, arkadaşlıklardan ve elbette eğitimden konuştuk. “Aslında bizim okul dışarıya çok açık hocam” dedi. Kolayca doldurulabilecek bir sürü açık asistanlık pozisyonundan bahsetti. Bryant Park’ta, ABD’de asistanlık yapan bir hanımefendi ile defalarca ABD’de hocalık fırsatı bulmuş ve devamlı güzel teklifler almış ben, oturmuş ABD’deki genç araştırmacılara yönelik olanaklardan konuşuyorduk ve en büyük hedefleri ABD’de yüksek lisans yapmak olan genç çocuklar bu sırada tako yiyordu! Ben arkadaşımı uğurlarken genç arkadaşlar geldiler. Ayaküstü bir merhabalaşmadan sonra arkadaşım gitti. “Enfes bir tako ziyafeti çektik” dedi çocuklar. Gülümsedim. “Arkadaşlar” diye cevap verdim, “Hayatta iki tip insan vardır: Hedeflerine ulaşmak için doğru yer, doğru zaman, doğru insan kovalayanlar ve bu sırada tako yiyenler!”

Bir süre sessizlik oldu. Sonrasında sevindirici olan, bizimkilerin artık takocu olmadıklarına emin olmamdı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap