SON DAKİKA
SON DAKİKA


Altın Bir Puan
29.10.2019

Avrupa’da üst tur şansını zora sokan Trabzonspor’un artık tek tutar dalı ligde şampiyonluğa oynamaktı. Dün Başakşehir’in konuğu olan Trabzonspor, 3 puan alarak zirveye yükselmek istiyordu. Sakatlıkları çok olan bordo-mavili ekipte Ünal Hoca en hazır olan oyuncularla sahaya çıktı. Bence Başakşehir, ligin kadro olarak en kaliteli isimlere sahip bir takım. Trabzonspor, kaleci Mert, Caiçara, İrfan Can, Mahmut, Visca, Robinho, Skrtel, Epureanu gibi oyunculara sahip bir takımla mücadele etti. İstanbul ekibi sezona kötü başlamasına rağmen son haftalarda güzel sonuçlar alarak üst sıralara doğru yükseldi. Bu takımdan 3 puan almak bence çok zordu. Ve maçın başında İrfan Can Kahveci’nin girmiş olduğu pozisyonda önce Uğurcan’ın sonrasında ise Hüseyin Türkmen’in müdahalesi golü önledi. Trabzonspor adına şanslı bir pozisyondu. Bu dakikaya kadar Başakşehir’in üstünlüğü ile geçen bir maç izledik. 35’inci dakikada Nwakaeme’nin şutunda kaleci Mert başarılıydı. Hemen arkasından Trabzonspor 1 dakika içinde üç kez gole yaklaştı. Önce Nwakaeme, ardından Sosa’nın ayağından Sörloth’a gelen topu kaleci kurtardı, dönen topla buluşan Sörloth önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Kaleci Mert’in üst üste kurtardığı pozisyonlar Trabzonspor adına bir şanssızlıktı. İlk yarıda Uğurcan’ın kurtarmış olduğu 2 net pozisyon vardı. Devreden gol sesi çıkmadı.

İkinci yarıda her iki takım da 3 puan için mücadele etti. 60’ıncı dakikada Trabzonspor penaltı kazandı. Penaltı vuruşunu gole çeviren yıldız oyuncu Sturridge, 61’inci dakikada Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Hemen akabinde bir kontra pasla Başakşehir penaltı kazandı. Visca penaltıdan attığı golle skora denge getirdi. Trabzonspor’un gol yeme hastalığı yine devam etti. Gol atıyorsun 5 dakika sonra kalende golü görüyorsun. 1-1’den sonra Başakşehir oyuna ağırlığını koydu. Başakşehir’de oyuna giren isimler Robinho, Mehmet Topal ve Arda olurken, Trabzonspor’da ise oyuna Yusuf Sarı, Avdijaj ve Ahmet Canbaz oyuna girdi. Buradan kalite farkını rahatlıkla görebiliyoruz. Ama Yusuf Sarı’nın son dakikada yaptığı korner nefisti. Bu güzel ortaya nefis kafa vuran Kuzeyin oğlu dediğimiz Sörloth, Mert’i avlıyor ve Trabzonspor’u ipten alıyordu. Bence Trabzonspor, altın bir puan kazandı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap