SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aslar oyuna girince
10.02.2022

Denizlispor ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor’da Abdullah Avcı, mecbur rotasyonlu bir kadroyu sahaya sürdü. Mücadele ettiği TFF 1. Lig’de kümede kalma mücadelesi veren Denizlispor bir önceki turda Fatih Tekke önderliğinde Galatasaray’ı elemişti. Mesut Bakkal ile yola devam eden Denizlispor, Trabzonspor’a aynı sürprizi yapamadı. Sahaya çıkan ilk 11’e bakıldığında sağ açıkta Yusuf Erdoğan, sol tarafta Kouassi, santrafor bölgesinde ise Enes Destan şans buldu. Ancak bu üçlüye orta sahadan destek gelmeyince, onlar da verimli olamadı. İlk yarıda doğru dürüst bir pozisyona giremeyen bir Trabzonspor izledik. Oyunun başlarında Trabzonspor’un duran toplardan kazandığı birkaç pozisyon var. Bunların biri de gol oldu. Yusuf’un ortasında kaleciden seken top Hüseyin Türkmen’e çapıp ağlarla buluştu. Bu gol Trabzonspor’u rahatlattı derken, defans ve orta alandaki oyuncuların yaşadığı top kayıpları Denizlispor’un pozisyonlar bulmasını sağladı. Sol tarafta Erdal, sağ tarafta da ise Mustafa ile etkili olmaya çalışan Ege ekibi, kaleci Erce’yi geçemedi.

Hüseyin’in golü devrenin de skorunu belirledi. Denizlispor 58’de beraberliği yakaladı. Sol taraftan atılan ortada Denizlispor’un en iyi oyuncusu Mustafa’nın sağ taraftan vurduğu top, yere de vurunca kaleci Erce’nin üstünden ağlarla buluştu. O dakikaya kadar çok başarılı olan Erce’nin pek yapacağı bir şey yoktu. ‘Abdullah Avcı Yunus Mallı’ya bu kadar nasıl dayandı’ derken nihayet Abdullah Avcı, 63’te beklenen değişikliği yaparak Yunus’u oyundan aldı, bunun yerine Bakasetas’ı sahaya sürdü. Enis’in yerine de Puchacz girdi. Bu değişiklik Trabzonspor’a kan getirdi. Ve Kouassi forvete geçti. Golünü de attı. Bu alanda 3 kez kaleciyle karşı karşıya kalan Kousassi, birinde gol attı, diğerinde attığı gol ofsayta takıldı, bir diğerini ise kaleci kurtardı. Bu bölgede daha başarılı göründü. Kouassi belli kaliteli oyuncu ama maç eksiği var. Oynadıkça daha iyi olacak. Bu arada Kouassi’nin golünde Berat ve Murat Cem’in paslaşması nefisti. Denizlispor’da oyuna Gökhan, Ömer ve Leo girerken, Avcı bu hamlelere Siopis ve Peres’i alarak karşılık verdi. Bu değişliklerden sonra daha derli toplu oynamaya başlayan Trabzonspor, çok pas yaparak skoru korudu ve turladı. Bu arada Erce’yi kutlamak istiyorum. İyi kurtarışlar yaptı. Kendisine şans veriliğinde iyi işler yapacağını sinyalini verdi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap