SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı’ya ve taraftara!
3.03.2021

 
Trabzonspor sahasında oynamış olduğu Fenerbahçe maçında hücum oynasaydı maç kaybedilmezdi. Sebebi ise moralmen çöken ve kaynayan kazana dönen Fenerbahçe’nin mental durumuydu. Trabzonspor maçın başında Fenerbahçe kalesine yüklenseydi rakibe moral kazandırmazdı. Kaleye şutumuzun olmadığı bir maç oldu. Trabzonspor’un en iyi şut çekn oyuncusu Bakasetas’a korner kullandırmak büyük yanlış. Abdullah Avcı’nın oyun staretejisini değiştirmesi gerek. Pas-pas yerine şut-şut demesi gerek. Bakasetas, Baker etkili şut çeken oyuncular. Berat, kaleye şut çekemiyor. Önde oynayan 3 oyuncunun defanstan top çıkarması onları ilerde dinlek bırakmıyor. Korkunç derecede yorgun düşüyorlar. Fenerbahçe 4 değişiklik yaptıktan sonra Abdullah Avcı, Yusuf Sarı’yı oyuna sokuyor. Bir de her maçta son 3 dakikada oyuna 2-3 değişiklik birden yapılıyor. Bu oyuncular 3 dakikada ne değiştirebilir. Ayaklarına top değmez. Buna rağmen Trabzonspor verilmeyen bir penaltısı direkten dönen bir topu Hugo’nun ve Afobe’nin peş peşe ıska geçtiği mutlak mutlak gol pozisyonları vardı. Bu da şunu gösteriyor; Trabzonspor hücum oynasaydı bu pozisyonlara maçın başında girecekti.

Fenerbahçe’yi morallendirmeyecekti ve biz bu maçı kaybetmeyecektik. 3 puanlı ligde her an her şey değişebilir. Önümüzdeki maçlarda seri yakalanırsa bu maçta kaybettiği çok önemli 3 puanı telafi edebilir. Abdullah Avcı bek sıkıntısı yaşıyorsa 3’lü defansa dönebilir. Hosseini, Edgar ve Hugo üçlüsünü kullanabilir. Hosseini bence Türkiye’nin her takımında forma giyebilecek yetenekte ama nedense Trabzonspor’da forma giyemiyor. Hosseini ve Baker’i ile orta saha desteklenseydi orta alandaki oyun üstünlüğü yakalanır Pelkas’tan o gol yenmezdi. Avcı oyuncu değişikliklerinde çok geç kaldı. Hoca biz çok iyi oynadık dese de bence yanılıyor. Geberik Fenerbahçe’ye moral kazandırdı. Bence bu maçın suçlusu tamamen Abdullah Avcı’dır. Avcı kasketini önüne koysun ve böyle hatalar bir daha yapmasın. Trabzonspor tarihinde Fenerbahçe kalecisine şut atmayan bir Trabzonspor’u ilk defa seyrettik. Bundan sonraki maçlarda Avcı, Hosseini, Baker, Afobe ve Yusuf Sarı gibi isimlere daha fazla şans vermesi gerekiyor. Sıkışık programda 3 günde bir maç oynanıyor. Önümüzdeki KSaımpaşa ve Alanya maçları çok zor geçecek. Bu maçları cesur oynayarak kazanmamız gerek. Trabzonspor’da şampiyonluklar yaşayan bir oyuncu olarak söylüyorum; Trabzonspor taraftarı futbolu çok iyi bilir. Onun için Trabzonspor’un aldığı 1-0’lık skorlarla aldığı 7 galibiyet bu taraftarı kesmez. Trabzonspor evinde oynadığı 3 derbide de mağlup oldu.

Yendiğimiz takımlar da gazozuna takımlardı. Bizi okuyanlar Süper Kupa’yı aldık diyenler Başakşehir’e Hatayspor’un 5 tane attığını unutmasın. Trabzonspor’da taraftarlar Sayın Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın sanki Trabzonspor’u düşünmediğini düşünen bir kesim var. Trabzonspor’a cebinden para veren tek yönetici Şamil Ekinci’den sonra Mehmet Ali Yılmaz’dır. Tesisleri yaptıran Mehmet Ali Yılmaz’dır. Son şampiyonluğu da onun zamanında yaşadık. Onun döneminden sonra Trabzonspor hızla ivme kaybetti. Mehmet Ali Yılmaz karşıtı olan bir grup hala Trabzonspor’dan nemalanıyor. Sayın onursal başkan zamanında Trabzonspor hiçbir siyasi destek görmeden kendi gücünle yürütüldü. Önümüzdeki seçimlerde inşallah böyle kaliteli insanlar Trabzonspor’un başına gelir.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap