SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Akdeniz'de Tsunami oldu
21.02.2022

Ligin açık ara lideri Trabzonspor, şampiyonluk yolundaki en önemli sınavlarından birini Alanya deplasmanında verdi. Kâğıt üzerinde bakıldığın zor geçmesi beklenen maçta Trabzonspor, Abdullah Avcı ve teknik heyetin rakibi çok iyi analiz etmesiyle adeta ilk 45 dakika sonuca gitti. Rakibin oyunu geride kurduğunu bilen ön tarafta şiddetli bir presle maça başlayan Trabzonspor, alışık olduğumuzun dışında işte şampiyon benim dercesine bir 25 dakika oynadı. Nitekim bu baskı sonucunda üst üste Nwakaeme gollerine Cornelius’un golü eklenince Bordo-Mavililer, sahadan resmen horon oynamaya başladı. Ardından gelen Dorukhan’ın golü maç artık burada bitti mesajı verdi. Trabzonspor bu sezon özellikle ilk 45 dakikalık bölümünde en iyi oyunu oynadı. Uğurcan Çakır’ı gördük mü? Hatırlayamadım.

İkinci devreye 4-0’lık avantajla giren Trabzonspor ister istemez skoru koruma odaklı bir oyun anlayışı ile oynadı. Kontradan yakalanan pozisyonlarda yanlış pas tercihleri skorun artmasını engelledi. İşin savunma boyutuna bugün fazla bir iş düşmemiş olsa da Trabzonspor’un hem takım savunma hem de savunma oyuncuların performansları son dönemde çok yükseldi. Bu oyuncuların arasında aramızdan biri Ahmetcan Kaplan’ın monte edilişi hem de şampiyonluk sezonunda gerçekten çok değerli. Penaltı pozisyonu dışında bugün kusursuz bir oyun ortaya koydu. Hugo ile uyumu gerçekten muazzamdı. Penaltı pozisyonunda Türkiye artık onu övmek noktasında yetersiz kalır diyorum dünyanın sayılı kalecilerinden biri olan Uğurcan, harika bir kurtarışa imza atarak kalesini gole kapatmayı başardı.

Abdullah Avcı doğru zamanda doğru değişiklikler yaparak takımın direncini artırdı. Çok zorlu bir deplasmanda alınan farklı galibiyet çok önemliydi. Harika oyun ve güzel skor şampiyonluğa yürüyen demek yanlış olur koşan Trabzonspor’u bir adım daha hedefe yaklaştırdı. Trabzonspor artık ben Şampiyonum diye bağırıyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap