SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Ankara’da sert esti
24.11.2019

 
Trabzonspor’da cezalı Uğurcan’ın yerine kalede Erce, sakatlıkları biten Sosa ve Obi Mikel sahadaydı. Fırtına, ileri uçta Yusuf Sarı, Sörloth ce Nwakaeme ile gol aradı. Ünal hoca, bunlardan da istediği verimi aldı. Konuk ekip maça hızlı başladı. Maçın başında İlhan’a müthiş bir mücadelede bulunan Hüseyin, mutlak bir golü önledi. Hemen sonrasında sazı eline alan Trabzonspor, 6’ncı dakikada Sörloth ile golü buldu. Norveçli santradan kaptığı topu nefis driplinglerle sürerek rakip ağları havalandırdı.

Arkasından Canteros’un nefis frikiğinde kaleci Erce ve direk gole izin vermedi. Sonrasında Sosa’nın yaptığı nefis ortasında Mikel’in kafası direkte patladı. Bu da Trabzonspor adına bir şanssızlıktı. Sörloth girmiş olduğu sonraki pozisyonlarında gol çıkaramasa da sahanın en başarılı oyuncularından biriydi. Nwakaeme ilk yarıda ayağına gelen tüm toplarda Stelios Kitsiou’ya karşı başarılı olamadı, çok top kaybetti. Ankaragücü’nde 29’uncu dakikada mecburi bir oyuncu değişikliği oldu. Sakatlanan Aydın’ın yerine Cebrail oyuna dahil oldu. Bu da Ankaragücü adına bir şanssızlıktı. Trabzonspor’da baskı devam ediyordu. Pereira, Sosa, Yusuf Sarı müthiş paslaşmalar yaptı. Bu arada Ankaragücü atağında kademeye iyi giren Pereira, önemli bir müdahalede bulundu. Devrenin sonuna doğru üst üste sarı kart gören Faty’nin atılmasıyla Ankaragücü 10 kişi kaldı, bu da Trabzonspor’u rahatlattı.

İkinci yarıda Trabzonspor daha rahat oynamaya başladı. 49’uncu dakikada Yusuf Sarı, Nwakaeme’nin pasında nefis bir gol atarak Trabzonspor’u 2-0 öne geçirdi. Hemen arkasından Yusuf’un ortasında Söorlth topa vuramayınca, arka direkte bulunan Nwakaeme farkı üçe çıkaran golü attı. Ünal hoca Galatasaray maçını düşünerek önce sahanın en iyi oyuncularından Sosa, ardından da Nwakaeme ve Hosseini’yi oyundan aldı. Trabzonspor bu maçtan çok farklı kazanarak ayrılabilirdi. Çok zor geçmesi beklenen maçı harika oynayarak kazanan Trabzonspor, Galatasaray maçı öncesi büyük bir moral buldu. Ankaragücü seyircisinin müthiş desteği vardı takımlarına ancak bu Fırtına’ya sökmedi. Trabzonspor’un az ama öz taraftarı ondan aşağı kalmadı. Trabzonspor, muhteşem oyununu 3 golle süsledi.


 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap