SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına aynen devam
8.01.2022

Trabzonspor, İkinci ayrının ilk maçında ligin dibindeki Malatyaspor ile karşılaştı. Kâğıt üzerinden kolay görünen mücadelede önemli olan kazanmaktı ve Trabzonspor kazanarak şampiyonluk yolunda hanesine bir 3 puan daha yazdırmasını bildi. Bordo-Mavililer, seyirci desteği ile özellikle ilk 20 dakika öyle bir tempo yaptı ki Malatyaspor adeta bu süreçte nefes alacak vakit bulamadı. Nitekim bu baskının sonucunda Nwakaeme’nin harika pasında iki stoperi uyutan Cornelius harika plasesi ile Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi.

Trabzonspor özellikle Peres-Ömür ve İsmail-Nwakaeme kanatları çok iyi kullandı. Bunlara Hamsik ve Bakasetas ’da ayak uydurunca Trabzonspor, oyunda ağırlığı hissettirdi. Sakatlığı nedeniyle formasından uzak kalan Nwakaeme’nin tek kişilik resitali adeta izleyenleri mest etti. Cornelius’a yaptığı asisten sonra harika bir ara topla Abdülkadir’i karşı karşıya bıraktı ancak bu pozisyonda Ömür topu üsten auta gönderdi. Nwakaeme’nin karşısında oynayan Mustafa bu maçta futbola küsmüştür diye düşünüyorum. Malatyaspor mücadele boyunca sadece iki kez Trabzonspor kalesinde tehlike yaratsa da bu pozisyonlar özellikle Kubilay’a harika bir markaj uygulayan Denswil tehlike büyümeden pozisyonun autla sonuçlanmasını sağladı. Trabzonspor’un Bakasetas, Hamsik ve Nwakaeme’nin şutlarında Ertaç’ın performansı skorun açılmamasında büyük rol oynadı. Uğurcan’ı karşılaşma boyunca hiç görmedik desek yalan söylemiş olmayız. Uğurcan kariyerin en rahat maçını oynamıştır. Maçın başından sonuna kadar oyunun hakimi olan Trabzonspor izledik. Trabzonspor, şampiyonluk yolunda adım adım hedefine doğru ilerliyoruz. Önümüzdeki maçlara da aynı ciddiyetle hazırlanıp yolumuza devam edeceğiz. Tandemde oynayan Denswil ve Hüseyin bugün kaliteli bir oyun ortaya koydu.  Trabzonspor, bu sezon açık ara şampiyon olacak gibi görünüyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap