SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına’dan 1 Altın Puan Daha
16.01.2022

Trabzonspor, zorlu Sivasspor deplasmanında çok sayıda önemli eksikle gitti. Bu eksiklere hava koşulları da eklenince Sivas deplasmanında alınancak herhangi bir puan artı olarak haneye yazmak yanlış olmaz diye düşünüyorum. Yeni transfer edilen Visca, ilk 11’de Yusuf Erdoğan’da ikinci 45 dakika forma şansı buldu. Maçın başında her iki takımda kendi oyunu rakibe kabul ettirmek için yoğun çaba harcadı. Sivasspor özellikle Trabzonspor’un zayıf karı sol tarafı Ahmet ve Erdoğan ikilisi ile çok verimli kullandı. Nitekim golde bu kanattan geldi Erdoğan’ın ortasında Uğurcan gibi bir kaleci kendine yakışmayacak bir hata yaparak topu elinden kaçırınca Leke James bu ikramı geri çevirmedi ve Sivasspor’u 1-0 öne geçirdi. Hemen golü akabinde Hugo’nun harika pasında Abdülkadir Ömür, usta işi bir son vuruşla skorda dengeyi sağladı.

Bu dakikadan sonra müthiş bir mücadele oldu.  Her iki takımda büyük bir mücadele örneği gösterdi sahada. Hakem Pedro Henrigue’yi görmemek için büyük çaba sarf etti. Maçı kırmızı kart görmeden tamamlaması tama bir mucize. Sivasspor, Trabzonspor’lu oyuncular fauller durdurulmaya çalıştı. Bordo-Mavililer kanatları etkili kullanamayınca Cornelius çok etkisiz bir oyun ortaya koydu. 1-2 indirmiş olduğu toplarda Bakasetas ve Hüseyin şutlarında Ali Şaşal kalesinde geçit vermedi.  Yine Bakasetas 2-3 şutunda çok etkili olmasına rağmen çerçeveyi tutturamadı. Abdullah Avcu oyuna yaptığı müdahaleler skora etki etmese de doğru hamlelerdi.

Oyunu tutma noktasında Ömür-Yusuf ve Dorukhan-Berat hamleleri çok yerinde oldu. Maçın son anlarında kırmızı kart gören Abdullah Avcı moralini bozmasın. Her iki takımında beraberliğe razı bir oyun ortaya koydular. Trabzonspor, bu zorlu şartlar altında aldığı puan altın değerindedir. Moral bozmaya gerek yok önümüzde 18 maç var. Bu zeminde önemli olan oyundan çok sakatlık vermemek ve puan alabilmekti. Haftaya oynayacağımız Giresunspor maçını kazanarak farkı daha da artıracağımızı düşünüyorum. Zor zeminde alınan altın değerin bir puan oldu.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap