SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına devreye moralli girdi
29.12.2019

Trabzonspor ligin dibinde yer alan kardeş takım Kayserispor’u farklı yendi. Kayserispor, 5 yabancı oyuncusunu kadro dışı bırakmış, hocası değişmiş, başkanı değişmiş, büyük sıkıntılar yaşayan bir takım olarak maça çıktı. Bu durum da sahaya yansıdı.

Maçın hemen başında Trabzonspor, bir dakikada üç gol pozisyonu bulsa da golü bulamadı. Hemen arkasından Sturridge’nin pasında Trabzonspor’un golcüsü Sörloth takımını 1-0 öne geçirdi. Nwakaeme, kaçırdığı yüzde yüz golden sonra, Sosa’nın pasında topla buluştu ve bu kez affetmedi. Nijeryalı, Trabzonspor’u 2-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra dağılan bir Kayserispor izlesek de Trabzonspor çok gol kaçırınca sahneye Ömer çıktı. Hasan Hüseyin’in pasını iyi değerlendiren Ömer, durumu 2-1’e getirdi. Gol yeme hastalığımız yine devam etti. İlk yarıda 5-6 gol atabileceğimiz maçın devre arasına 1 farkla girdik.

İkinci yarıya süratli başlayan Trabzonspor, Sörloth’un pasını iyi değerlendiren Sturridge farkı ikiye çıkardı. Sonraki pozisyonda Uğurcan bir şanssızlık yaşadı ve sakatlanarak oyuna devam edemedi. İnşallah kalecimizin önemli bir şeyi yoktur. Bu oyuncunun yerine kaleye Erce geçti. 66’da Trabzonspor, penaltı kazandı. İngiliz golcü, durumu 4-1’e geldi. Trabzonspor, artık daha rahat oynuyordu, elini kolunu sallayarak Kayserispor ceza sahasına giriyordu. Kayseri kalecisi İsmail çok zor anlar yaşadı. Derken Abdulkadir Parmak’ın golü geldi ve skor 5-1 oldu. Arkasından Nwakaeme-Ekuban değişikliği oldu. Bu dakikadan sonra sahne alan Ekuban, birkaç gol pozisyonuna girmesine rağmen bunları değerlendiremedi. Ani gelişen Kayseri atağında topu filelerimizde görünce durum 5-2’ye geldi. Sosa’nın nefis pasıyla buluşan Sörloth, skoru tayin etti:6-2. İlk kez bir maçta iki gol birden atan Kuzeyn Oğlu, ligin en çok gol atan oyuncusu konumuna geldi. Bordo-Mavili taraftara ‘iyi ki varsın sörloth’ dedirtti. Attığından daha da çok kaçıran Trabzonspor, ligin dibine demir atan Kayserispor’u çok farklı mağlup etti.

Trabzonspor hocasına şunu söylemek istiyorum; Trabzonspor raylı sistem gibi bir ileri bir geri oynuyor. Trabzonspor’un kompakt futbol oynaması lazım. Yanı toplu gidip, toplu gelmesi lazım. İkinci yarıda Trabzonspor eğer şampiyonluğu istiyorsa her maç gol yiyen defansa ve hangar gibi geçilen orta sahaya önlem almalı. Tabi bu da teknik heyet ve oyuncuların elinde.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap