SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına esemedi
16.09.2019

Trabzonspor, Gençlerbirliği maçına Ekuban ve Abdülkadir Ömür’ün yokluğuyla çıktı. Ligin en zayıf takımlarından Gençlerbirliği karşısında 3 puan almak mecburiyetindeydik. Maçın başında Nwakaeme’nin pasında Sosa’nın şutunu kaleci kurtardı. Çok güzel paslaşmalarla sağ taraftan Pereira’nın yaptığı ortada Novak şık bir kafa vuruşuyla Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Gençlerbirliği’nin hücum hattında Sessegnon, Sio, Stancu gibi üç tehlikeli oyuncu vardı. Bu oyuncular zaman zaman Trabzonspor kalesinde tehlikeli oldular.

1-0’dan sonra Gençlerbirliği’nin etkili ataklarını gördük. Sessegnon’un vuruşunda kaleci Uğurcan başarılıydı. Hemen arkasından Trabzonspor hücumunda Ertaç’ın kurtarışları görüldü. Trabzonspor her maçta her rakibine 3-4 tane net pozisyon veriyor. Bunlarda da kaleci Uğurcan gole izin vermiyordu. Böyle bir oyun sistemi bence yanlış, bir takımın kendi sahasında ligin en zayıf halkalarından Gençlerbirliği karşısında bu kadar pozisyon vermemesi lazım. Maalesef her maçta kalecimiz Uğurcan en az 3-4 pozisyon kurtarıyor. İkinci yarıya Gençlerbirliği yine hızlı başladı. Kaleci Uğurcan’ın kurtardığı bir pozisyon daha var. Adeta bir satranç oyunu gibi.

Yine arkasından Gençlerbirliği atağında kaleci Uğurcan güzel bir kurtarışa daha imza attı. Nwakaeme’ye yapılan hareket penaltıydı. Hakem doğru karar verdi. Sörloth kaleciyi terse yatırıp golü attı. Yine arkasından üç dakikada Sörloth üç net pozisyondan yararlanamadı. Sessegnon atmış olduğu golle durumu 2-2’ye getirdi. Ünal hoca 70.dakikada Sturridge’i oyuna aldı. Golden önce Sturridge’e yapılan hareket net faul. Hakem bunu es geçti, o pozisyon da bize pahalıya mal oldu. Adeta hakem bizi yaktı. Neden VAR’a gitmedi merak ediyorum. Kısacası Trabzonspor Abdülkadir Ömür ve Ekuban’ın yokluğunu fazlasıyla hissetti. Sakatlıklar ve yanlış hamleler maalesef bize 3 puanı aldırmadı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap