SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına galibiyetle başladı
13.06.2020

Trabzonspor, 3 ay aradan sonra Trabzon’da yenildiği Göztepe maçına rövanş gözüyle çıktı. Sosa’dan yoksun bir kadroyu sahaya süren Hüseyin hoca, orta sahada her iki Abdulkadir’e de şans verdi. Önde ise Ekuban Sörloth ve Nwakame’yi izledik. Bu oyunculara destek olması için Guilherme görevlendirilmişti.


Maçın hemen başında Trabzonspor, Sörloth’un başlattığı hücumda Novak ile gole çok yaklaşsa da kaleci Beto gole izin vermedi. Yine arkasından Trabzonspor bu kez Ekuban’ın kafa şutuyla golü kokladı ancak Beto bunu da kurtardı. Bu arada Göztepe takımı kendi kalesine yaslanmış, Trabzonspor’un ataklarını önlemeye çalışıyordu. 15’inci dakikada ise Guelherme ile ver kaç yapan Pereira, içeriye katederek güzel bir orta yapıyor. Nwakaeme ile iyi yükselerek fileleri havalandırıyordu. Yine Trabzonspor’un hücum oyunu devam ediyordu. İlk yarıda oyunun hakimi Trabzonspor’daydı. 40’ıncı dakikada Guilherme, rakibine yapmış olduğu faulle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Guilherme’nin hiçbir kötü niyeti yoktu ama buna rağmen kırmızı kart görmekten kaçamadı. Bu Trabzonspor’a pahalıya patlayabilirdi. Göztepe eksik kalan rakibi karşısında daha da cesaretli oynadı. İlk yarıda başka gol olmayınca devre 1-0’lık skorla geçildi.


İkinci yarıya hızlı başlayan Göztepe oldu. Serdar’ın şutu, kaleci Uğurcan’da kaldı. Arkasından da Sörloth, santradan aldığı topu 18 içine kadar sürdü, burada defans tarafından da düşürülmesiyle de takımına penaltı kazandırdı. İlk yarıda iki tane yüzde yüz golü kaçıran Ekuban attığı penaltı golüyle farkı ikiye çıkarıp takımını rahatlatsa da hemen akabinde Göztepe penaltı kazandı. Sağ taraftan gelen ortada De Costa fuzuli bir faul yaparak Trabzonspor aleyhine bir penaltı verilmesine neden oldu. Penaltı tartışılır. Ama defans oyuncusunun da topa bakması topla oynaması gerekirken adamla oynaması yanlıştı. Bu penaltıyla Göztepe farkı bire indirdi. Arkasından Hüseyin hoca ne düşündü, bilemiyorum. Nwakaeme-Ndiaye değişikliği oldu. Bence Nwakaeme’nin oyunda kalması lazımdı. Bu da hocanın görüşü, saygı duymak lazım. Futbolda bunlar var. Galip gelemezsek hocayı eleştirenler çok olacaktı. Hüseyin hocanın bunlara dikkat etmesi lazım. Üçüncü golü atmasına rağmen sakatlanan Abdülkadir Ömür, bugün formsuzdu. Bunun da sebebi hastalıktan dolayı uzun bir ara verilmesi ve bu arada iyi idman yapamaması. Netice olarak Trabzonspor net bir galibiyet aldı ama bence Göztepe kalitesiz oyunculardan kurulu bir takım. Bu galibiyet bizi yanıltmasın. Şampiyon olmak istiyorsak çok daha iyi futbol oynamalıyız. Ama galibiyet iyi bir moral oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap