SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Gümrük’ten Rahat Geçti
29.11.2021

Bu sezon ortaya koyduğu futbolla şampiyonluk yarışışında bayrağı önde taşıyan Trabzonspor’da Teknik direktörü Abdullah Avcı, Gaziantep maçından farklı olarak Berat’ın yerine orta sahada Hamsik’e formayı verdi. Ön tarafta ise bu ligin en formda hücum Djaniny, Nwakaeme ve Cornelius üçlüsüne Hamsik ve Ömür’de destek verince maç Karagümrük açısında adeta kabusa döndü. Avcı ve ekibini tebrik etmek lazım.Karagümrük takımı çok iyi analiz etmiş. Kaleden başlayan oyunu çözen av ön tarafta kurduğu baskıyla rakibi adeta oynatmadı. Nitekim bu baskıda 16’nci dakika da penaltı kazanılmasına neden oldu. İlk penaltı kural hatası nedeniyle iptal edilince Djaniny ikinci penaltıda çok net bir vuruşla skor tabelasını Trabzonspor, lehine değiştirdi. Karagümrük takımın yaptığı ataklarda hem Uğurcan hem de defans hattı yerinde müdahaleleriyle rakibe gol izni vermedi.

Trabzonspor’un yıldızı Nwakaeme ilk yarıda Djaniny ve Hamsik’in alda at paslarını cömertçe harcayınca devre arasına 1-0 ile girildi. Skor dezavantajı ile ikinci yarıya baskılı başlayan Karagümrük karşısından takım saha içi lideri Marek Hamsik, sakinliği ve akılcı oyunuyla âdeta Trabzonspor’u çok rahatlattı. Türkiye’de tek pas oyununu en akıllı oynayan oyuncu Marek Hamsik’tir. Abdullah Avcı’yı tebrik etmek lazım. Abdülkadir konusunda oyuncuya güvendi ve bu güvenin karşılığı çok iyi şekilde aldılar. Ömür’de attığı harika füzeyle Karagümrük’ün fişini çekerken gelecek haftalar adına ben döndüm mesajı taraftar verdiğini düşünüyorum.

Trabzonspor kâğıt üzerinden çok zor görünen deplasmanda şampiyona yakışır şekilde oynayarak kazandı ve son şampiyon Beşiktaş’a 16 puan fark atarak zirvede koltuğunu iyice sağlamlaştırdı. Bu maçta maçın başından sonuna kadar sahada Karagümrük’ü sahadan silen bir Trabzonspor izledik. Trabzonspor bu galibiyetle şampiyonluk yolunda çok büyük virajı hasarsız geçti. Hem teknik heyeti hem de oyuncu grubunu yürekten kutluyorum. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap