SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Hatay’ı ezdi geçti
19.12.2021

TRABZONSPOR, kötü oynadığı Antalyaspor maçının izlerini silmek için ligin takımlarından Hatayspor’u ağırladı. Geçen haftaya göre kadroda rotasyona giden Abdullah Avcı, sağ bek Perez’e sol bekte Denswil’e orta alanda ise Dorukhan’a formayı verdi. Burada teknik ekibi tebrik etmek istiyorum. Oyuncular kendi mevkilerinde oynadıklarında ne kadar verimli olduklarını bir kez daha görmüş olduk. Abdullah hoca hafta içerisinde rakibini çok iyi analiz etmiş. Mücadeleye önde hücum presle başladı ve Hatayspor’u sürekli hataya zorladı. Hatayspor, Trabzonspor’u durdurabilmek için arkada 10 kişi ile savunma yaparak önde kontra atakla gol aradı. Trabzonspor bu sezon ilk defa bu kadar güçlü bir oyun oynadı. Takım halinde harika bir mücadele izledik. Harika paslar, harika hücum organizasyonları izledik.

Hamsik bir şef gibi takımı yönetti buna Bakasetas, Djaniny, Cornelius, Berat ve Dorukhan’da ayak uydurunca Trabzonspor’un ön alandaki hücum zenginliği de artmış oldu.  İlk golde harika paslaşmaların ardından Djaniny klasına yakışır bir plase ile Trabzonspor’u öne geçirdi.  İki golde Cornelius başlattı, Denswil’in akıl dolu pasında yine kendisi bitirdi. Son dönemde izlediğimiz en iyi Cornelius performansını Hatayspor karşısında izledik. Özellikle ilk yarı Trabzonspor her anlamda rakibini adeta sahadan sildi. Hatayspor’un Mame Diouf ile bulduğu pozisyonlarda Uğurcan Çakır, kalesinde devleşti. Abdullah Avcı, Djaniny ve Bakasetas oyundan alarak Siopis ve Adbdülkadir Ömür’ü oyuna alarak ön alandaki direnci daha da artırdı. Nitekim Cornelius-Koita değişikliği de buna eklenince Trabzonspor’un son 15 dakika en az 5-6 net pozisyon buldu ancak Munir’i geçemeyince skor dengede kaldı. Trabzonspor, harika oyunla, muhteşem taraftarıyla ligin iyi takımlarından Hatayspor’u yenerek herkese şampiyon takımın nasıl oynaması gerektiğini gösterdi. Bu galibiyette emeği geçen teknik ekibi ve oyuncuları kutluyorum. Bu yol şampiyonluk yoludur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap