SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Kanarya’ya geçit vermedi
7.03.2022

Trabzonspor, İstanbul’da ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında önemli bir sınava çıktı. Günler öncesinde karşılaşmaların biletlerin bitiren Fenerbahçe taraftarların 2-1’lik ilk maçın rövanşını almak için 90 dakika mücadele etti. Puan olarak rakibin çok nünde olan Trabzonspor rahat ve stressiz bir maç oynadı. Maçın henüz 20’nci dakikasında İrfan Can Kahveci’nin Siopis’e yaptığı sert müdahaleyi hakem Zorbay Küçük es geçmesine rağmen var müdahale etti. Bana göre doğru karardı. İrfan Can’a hiç yakışmayan bir hareket oldu. Siopis’in ayağı kırılabilirdi. Rakibin 20’nci dakikasında 10 kişi kalması Trabzonspor’un işine yaradı. Trabzonspor’a geldiğinden beri çok gol ve asistler yapan Nwakaeme’nin nihayet Fenerbahçe maçında gol attığı gördük. Abdülkadir Ömür bugün harika bir oyun ortaya koydu. Golde de Nwakaeme’ye harika bir servis yaptı.

Fenerbahçe’nin en iyi oyuncusu Samuel’di Türkiye’nin bence son yollarda tarihe geçen bir oyuncusu var. Bu isim Uğurcan Çakır. Fenerbahçe’nin bulduğu pozisyonlarda müthiş reaksiyonlar gösterdi. Bir kaleci nasıl oynar tüm futbol severlere gösterdi. İkinci yarıda Fenerbahçe eksik olmasına rağmen oyuna ortak oldu. Önemli pozisyonlar bulmasına rağmen Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır’ı geçemedi. Trabzonspor İstanbul deplasmanında temiz futbol oynadı. Futbolun doğruları yaptı. İkinci devrede yapılan değişiklikleri saha içerisindeki dinamizm artırdı. Nwakaeme’nin direktör dönen topu gol olsa belki farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. 

Önemli olan Fenerbahçe deplasmanında kaybetmemekti. Trabzonspor’lu oyuncuları teknik heyeti kutluyoruz. Vitor Hugo’nun yokluğunda Ahmetcan iyi bir oyun ortaya koydu. Ahmetcan’a seslenmek istiyorum ayağına top geldiğinde tek oyna pasla oynamalı. Ayağında topu bekletmemeli.  Visca’nın kaçırmış olduğu pozisyonlar oldu. Trabzonspor kazanacağı maçta altın değerinde iki puan bıraktı. Bu maçtan alınacak çok dersler var. Bir daha söylüyorum Trabzonspor Hamsik ve Dorukhan’sız bence biraz kırılgan bir yapıya bürünüyor. Bakasetas bugün çok etkisiz bir oyun oynadı. Bakasetas adına üzüldüm. Bugün ilk defa kaleye şut çekmeden maçı tamamladı. Artık Trabzonspor şampiyon diyebiliriz. Trabzonspor yıllar sonra hem de kupada hem de ligde şampiyonluğu koşar adım ilerliyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap