SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Kanaryayı Ezdi Geçti
18.10.2021

Trabzonspor için ligin en önemli maçlarından biri geride kaldı…Maçın başında sol taraftan Ferdi ve Mesut’un ver kaçında karambolden topu önünde bulan Rossi F.bahçe’yi öne geçirdi. Burada Valencia’nın da katkısı vardı… Bu gol Trabzonspor’a maçın başında ‘şok’ etkisi oluşturdu. Fenerbahçe golden sonra da kanatları iyi kullandı. Sağ taraftan gelen ve Mesut’la buluşan topta gole Uğurcan izin vermedi… Bu pozisyondan sonra oyunu ele alan Trabzonspor’du. Bordo-mavililer nihayet ağırlığını koydu.

Kim Min-jae ikinci sarı karttan atılınca, Bakasetas’ta frikikten golü bulunca durum eşitlendi… Şunu ifade edeyim; Kim Min’in atılmasında Djaniny büyük rol oynadı. Stoperin oyundan atılması maçın kırılma anıydı… Fenerbahçe 10 kişi kalınca iyice zor duruma düştü. Artık oyun tamamen Trabzonspor’un istediği gibi oynanmaya başladı. Şunu söylemek isterim; F.bahçe maçlarında etkisi olmayan Nwakaeme oynadığı müddetçe sinirli bir tavır sergiledi, bunun ardından sakatlandı… Sinirlenmesine gerek yoktu! Nwakaeme’nin yerine oyuna giren Yusuf daha fayda sağladı, özellikle ilerleyen dakikalarda kendini iyice sahada hissettirdi. İkinci yarıda Peres’in sakatlanmasıyla bir mecburi değişiklik daha yapıldı… Oyuna Dorukhan girdi. Müthiş bir kafa vurdu; top direkte patladı! Onun adına şanssızlıktı ancak sakatlıktan çıkması ve oyuna katkı vermesi sevindirici bir gelişme oldu. Bu dakikalarda atak üstüne atak yapan bir Trabzonspor seyrettik. Pereira en iyi oyuncusu Valencia’yı oyundan alması ve yerine Serdar’ı sokması bordo-mavili takımı daha da rahatlattı. Serdar’ın ayağına top bile değmedi.

Defansımıza gelince; Edgar Le, müthiş oynadı. Valencia’aya geçit vermedi. Edgar’ın performansı Trabzon adına önemli bir artıydı… Daha sonra Cornelius, Siopis oyuna girince bordo-mavililer atakların şiddetini daha da artırdı. Cornelius’a yapılan hareket penaltıydı, karar da doğruydu! Penaltından gelen golle birlikte artık ataklar daha da arttı ve Yusuf’ın golüyle Trabzonspor 3-1 kazandı. Bu galibiyette emeği olan teknik ekibi, oyuncuları; özellikle Edgar ve Bakasetas’ı kutluyorum! Ezeli rakip, Fenerbahçe’yi ezdik geçtik.

Artık lider Trabzon… Bu liderliği inşallah kaptırmaz. Ligde en büyük avantajımız Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa maçları oynaması… Bu bizim artımız. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap