SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Kartal’ı Parçaladı
30.09.2019

Lige kötü başlayan iki büyük takım Trabzon’da karşı karşıya geldi. Trabzonspor maça galibiyet parolasıyla çıkmıştı çünkü uzun zamandır kazanamıyordu.

Beşiktaş’ta Abdullah Avcı tartışılıyordu. Trabzonspor, oyunun başında sağ taraftan uzun zamandır oynamayan Kamil Ahmet’in yapmış olduğu iki kötü ortayla mücadeleye başladı. Ama bu oyuncu ilerleyen dakikalarda çok iyi mücadele ederek seyirciden alkış aldı. Beşiktaş takımında sağ tarafta Boyd, sol tarafta N'Koudou, ortada Burak ile gol arayışı içindeydi Beşiktaş. 20.dakikada Caner’in sol taraftan yapmış olduğu ortada Oğuzhan yüreklerimizi ağzımıza getirdi ama çok şükür ki gol olmadı. Trabzonspor’un orta saha oyuncularından Sosa’nın Sörloth’un Nwakaeme’nin bu dakikalardan sonra çok iyi oyunları vardı. 31.dakikada Nwakaeme’nin duran toptan attığı ortada Dorukhan kendi kalesine golü attı. Trabzonspor 1-0 öne geçti. Yine arkasından Trabzonspor, daha iyi top çevirmeye başladı. Yüzde yüz bir gol pozisyonunda önce Sörloth kaleci Karius’u geçemedi dönen topta Nwakaeme’nin şutu direkten döndü. Hemen akabinde Trabzonspor’un atağında Sosa’nın sert şutu Necip’in kafasına çarpıp Beşiktaş ağlarına gitti. Trabzonspor takımı ilk yarıda neredeyse kalesinde hiçbir pozisyon vermemişti. İlk yarı 2-0 bitti. İkinci yarıda Abdullah Avcı kötü oynayan Boyd’u çıkarıp yerine Diaby’i oyuna aldı. Avdijaj ve Doğan ilerleyen bölümlerde oyuna dahil oldu. Avdijaj’ın kaçırdığı net bir gol var. Beşiktaş’ın bu oyuncunun etkili şutunda Uğurcan çok başarılıydı. Trabzonspor’da Sörloth sahanın en iyi oyuncularından biriydi. Zor pozisyonda çok iyi hareketler yaptı. Oyuna topu iyi soktu, arkadaşlarıyla iyi pas alışverişinde bulundu, Nwakaeme’nin pasında iyi oynadığı futbolunu golle süsledi. Bu arada hakeme değinmek istiyorum. Trabzonspor’da Mikel ve Hüseyin’e verdiği sarı kartlar kesinlikle yanlış. Bu iki oyuncu topa yaptığı müdahalelerle kart gördü. Adeta bu hakem 6 sarı kart göstererek Trabzonspor’u doğradı. Verdiği kartların çoğu yanlıştı. Arkasından Abdullah Avcı oyuna Güven’i aldı. Burak ve Güven çift santrfor olarak gol aradı. Bu dakikalarda Güven’in golü geldi. Bu golle maç 3-1 oldu. Uğurcan’ın yine başarılı bir kurtarışından sonra topu Nwakaeme’ye attı. Nwakaeme 70 metre topu sürüp Beşiktaş filelerine bırakarak farkı üçe çıkardı. Son dakikada Sturridge oyuna girdi. Atmış olduğu frikiği kaleci Karius kurtardı. Ünal hoca maçtan önce demişti. Biz iki kat fazla koşacağız. Kendisini tebrik ediyoruz. Stadı dolduran Trabzonspor taraftarlarına keyifli galibiyet armağan eden tüm oyuncuları kutluyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap