SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına Rize’de Esti
7.10.2019

Trabzonspor, Rize deplasmanında alacağı 3 puanla zirve hesaplarını daha ciddi yapacaktı. Başakşehir’den farklı bir mağlubiyet alarak dönen Rizespor ise Trabzonspor karşısına bu yenilgiyi telafi etmek çıktı. İsmail Kartal, hücumda Samudio, Boldrin, Oğulcan, Melnjak ile adeta 4 forvetle oynadı. Trabzonspor’un son iki haftada oynadığı futbol ve aldığı iyi sonuçlara bakacak olursak herkes bu maçın kolay geçeceğini düşünüyordu. Ama böyle olmadı ve Rizespor 4 forvetle Trabzonspor’a çok zor anlar yaşattı. Çok şiddetli bir yağmur altında oynanan maça iyi başlayan Rizespor, Melnjak’ın golüyle 1-0 öne geçti. Bu pozisyonda bence Abdulkadir’in faul yapması lazımdı. Genç oyuncu faul yapmayınca Hırvat oyuncu, gecenin en başarılı ismini avladı. Ve Rizespor bu golle 1-0 öne geçti. Ardından yine Rizespor’un etkili ataklarını şahit olduk. Boldrin ve Samudio’nun şutlarında yine Uğurcan’ı geçemediler. Rizespor, sağdan soldan Trabzonspor kalesine yüklendi. Korner atışlarında kaleci Uğurcan başarılı hamleler yaptı. Bu arada Trabzonspor’un önce Sörloth ve arkasından Nwakaeme ile iki önemli fırsattan yararlanamadığını söylemek lazım. Novak sakatlanınca Ünal hoca mecburen oyuna Doğan’ı aldı, Kamil Ahmet’i de sol tarafa çekti. İlk yarının sonlarında Nwakaeme’nin şutunda da Rize kalecisi Gökhan başarılıydı. Bu pozisyonla birlikte devre sona erdi.

Trabzonspor ilk yarıda oynadığı kötü futbolu unutarak ikinci yarıda daha iyi oynamaya başladı. Ünal hoca oyuna yıldız oyuncu Sturridge’yi soktu. Kaliteli bir oyuncu olduğunu geçen hafta gösteren İngiliz futbolcu, Rize karşısında oyunda kaldığı kısa süre içinde oynadığı futbolla büyük alkış aldı. Önce Sörloth’a nefis bir asist yaparak golü attırdı. Arkasından da 35 metreden nefis bir şut çıkarttı. Lakin bu şut direğe çarparak dışarı gitti. Arkasından Trabzonspor’un Nwakaeme ile girmiş olduğu birini defans çıkardı. Maçın sonlarına doğru Doğan topu kaleciye verdi. Kaleci Uğurcan’ın uzun pasında Sörloth’un kafa asistiyle topla buluşan Nwakaeme, Trabzonspor’un galibiyet golünü attı. Bu da Trabzonspor adına büyük bir sevinç oldu. Üçüncü sıraya yükseldi. Rizespor takımında Samudio, Oğulcan, Boldrin, ortaya koydukları futbolla maalesef Trabzonspor kalecisi Uğurcan’ı geçemediler. Ve hak etmedikleri bir mağlubiyet aldılar. Rizesporlu oyuncuları kutluyorum. Bence iyi futbol ortaya koydular. Stadı dolduran Trabzonspor ve Rizeli taraftarları maç sonunda dostluk mesajları verdiler. Trabzonspor kötü oynayıp 3 puan kazanmasını bildi. Sahanın en iyisi Uğurcan’ı tebrik etmek lazım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap