SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına'dan harika 3 puan...
7.11.2021

Trabzonspor, İstanbul deplasmanında kazanacağı 3 puan ile geçen yılın şampiyonu Beşiktaş’la farkı 10’a çıkaracaktı. Bu düşünce Beşiktaş’ı strese sokmuştu. Sergen Yalçın ve oyuncuları mutlak 3 puan parolasıyla maça çıktı. Nitekim maça da çok hızlı başladılar. Kanatlardan Rosier ve Umut önemli toplar kullanarak Trabzonspor defansını bir hayli zorladılar. Fakat Hüseyin Türkmen, Vitor Hugo ve Berat’ın müthiş müdahaleleriyle, Beşiktaş’ın kanat ortalarına büyük oranda geçit verilmedi.
Karşılaşmanın 30’uncu dakikasında ise Uğurcan Çakır sahneye çıktı ve müthiş bir golü engelledi…
Sonuç olarak Beşiktaş ilk yarı boyunca gol üretemedi. Trabzonspor’un orta saha da çok faydalı oyuncularından biri olan Bakasetas’ın sakatlanması, moralleri bozsa da Siopis değişikliği orta sahayı hareketlendirdi, oyuna enerji kattı.  İlk yarıda Trabzonspor biraz daha Nwakaeme ve Djaniny ile gol pozisyonuna girdi fakat sonuç alınamadı…
İlk yarının son 10 dakikasına gelince… ‘Nefesler kesildi!’ diyebilirim. Top bir o kalede bir bu kalede derken, uzatmaların son saniyelerinde Hamsik’in nefis pasını Abdulkadir Ömür, klas bir şekilde topu filelere gönderdi ve Trabzonspor soyunma odasına moralli gitti.
2’inci yarıya Beşiktaş önce beraberliği sonra galibiyeti isteyen bir oyun tarzıyla başladı. Trabzon kalesine yüklendi. Nefis bir ikinci yarı mücadele izledik… Hem agresif hem süratliydiler… Avrupai bir mücadeleydi diyebiliriz… Kıran kıranaydı!
Beşiktaş golü Hüseyin ve Trondsen’in anlaşmazlığı sonucu buldu ve sahada eşitlik sağlandı. Bu Trabzonspor için şok bir gol oldu…
Son dakikalar ise nefes kesti… Çok iyi ve hızlı bir ikinci yarı izledik. Serkan’ın sağ taraftan getirdiği topu Nwakaeme’ye ulaştırsa; Trabzonspor öne geçecekti… Yine bu sıralarda Hogu’nun kafa vuruşu dışarı çıktı…
Maç boyunca Uğurcan’ın gösterdiği üstün performansı ise unutmayalım… Kalesinde devleşti.
Tam maç bitti derken, yine Trabzonspor’da Ömür’ün getirdiği topla Nwakaeme ve Andreas Cornelius yine son saniyede bence harika bir gol atarak Trabzon’u Beşiktaş karşısınnda galibiyete götürdü.
Başta Uğurcan sahanın en iyisiydi… Trabzonsporlu oyuncular müthiş bir mücadele gösterdiler. Beşiktaş da yorgun olmasına rağmen iyi mücadele etti.
Maçın sonunda seyircinin çirkin tezahüratlar yakışmadı…
Sonuçta fırtına İstanbul’da istediği 3 puanı alarak, şampiyonluk yolundaki rakibinin 10 puan önüne geçti, avantaj yakaladı…
Hoca ve oyuncuları kutluyoruz.
Trabzonspor artık daha moralli çıkacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap