SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına'nın ümitleri yeşerdi
6.07.2020

Her iki takım da çok sıcak ve nemli bir ortamda maça çıktı. Dünkü Başakşehir galibiyeti Trabzonspor’u demoralize edebileceği düşünülüyordu. Fakat Galatasaray’da çok eksik ve sakat oyuncu bulunduğu için kadrolara bakıldığında Trabzonspor’un favori olduğu gözüküyordu. Sosa’nın iyi oyunu maça damga vurdu. Her iki takımda orta sahasında büyük boşluklar bıraktı. Trabzonspor’un orta saha Ndiaye ve iki Abdülkadirle, Galatasaray’ın orta sahası Belhanda, Feghouli ve Taylan ve Seri’den oluşuyordu. Galatasaray ise önde Emre Akbaba ile ne kadar zayıf bir hücum hattı olduğunu ortaya çıkarıyordu. Nitekim de hücumları zayıf kaldı. İlk yarıda Feghouli ile girdikleri pozisyon ve Emre Akbaba’nın çaprazdan vurduğu şut dışında hücumda etkili olamadılar. Trabzonspor ise maçın başında Ekuban ile çok net bir gol fırsatını kaçırdı. Daha çok pozisyona girerek Galatasaray kalesinde etkili oldu. Feghouli ‘nin Da Costa’ya yaptığı hareket sonrası Galatasaray’ın 1 kişi eksilmesi Trabzonspor’u avantajlı duruma geçirdi. Ekuban’ın pasında da Donk’un Sörloth’a yapmış olduğu hareketle Cüneyt Çakır VAR’a gidilmesi sonucu Trabzonspor’a penaltıyı getirdi. Sahanın en iyisi Sosa da penaltıyı gole çevirerek iyi oyununu golle süsledi.

İkinci yarıya 1 kişi fazla olmanın verdiği avantajla başlayan Trabzonspor hücumda daha çok göründü. Abdülkadir Parmak bugün çok iyi bir oyun ortaya koydu. Yorulana kadar Ndiaye de bu oyuna katıldı. Oyundan çıkana kadar Kamil Ahmet de vazifesini başarılı bir şekilde yerine getirdi. Kamil Ahmet’in getirdiği topta Sosa’nın harika asisti Novak çok güzel bir kafa şutuyla farkı ikiye çıkardı. Novak bu golle Trabzonspor kariyerindeki 13’üncü golünü atarak büyük katkı verdi. Ligin en golcü defans oyuncu. Fatih Terim ikinci yarıya Linnes ile başladı. Eksik olmasına rağmen zaman zaman Trabzonspor kalesine gelseler de etkili olamadılar. Maç rahat giderken Hüseyin Hoca’nın yapmış olduğu Abdülkadir Parmak – Doğan ve Kamil Ahmet - Serkan değişiklikleri oyuna iyi gelmedi. Doğan’ın yaptığı hatalı bir pasta Galatasaray penaltı kazanarak farkı 1’e indirse de Kuzeyin Oğlu Sörloth sahneye çıkarak fişi çekti; 3-1. Sörloth nefis driplinglerle götürerek genç Emin’e rağmen şutunu çekip maçı bitiren golü attı. Burada da görüldü ki şampiyonluk yarışı son maça dek sürecek. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap