SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına'yı Ankara'da Baker uçurdu
29.11.2020

Trabzonspor, Abdullah Avcı nezaretindeki ikinci maçında ligin dibine yerleşmiş Ankaragücü ile karşılaştı. Avcı kadroyu bozmadı ve aynı kadroyu sahaya sürdü. Ankaragücü ise Alper Potuk, Atakan, Orkan’ın dışında sıradan yabancılarla sahadaydı. İlk yarıda şaşırılacak bir oyun, ne yaptığını bilmeyen Ankaragücü karşısında bir türlü organize olamayan Trabzonspor, rakip kalede ilk ciddi atağını 16’ncı dakikada gerçekleştirdi. Bu dakikada Pereira’nın ortasında on sekiz dışında Nwakaeme’nin vurduğu şut, direğin yanında dışarı çıktı. Forvetimiz Afobe, rakiplere faul yapmaktan oyun oynayamadı. Bunun da sebebi, kendisinin istediği topları alamamasıydı.

Trabzonspor’da Abdulkadir Ömür, orta sahada yaptığı driplinglerle Baker’le yaptığı paslaşmalarla göze çarptı. İyi mücadele örneği gösterdi. Takımına iki frikik kazandırdı, biri golle sonuçlandı. Bu arada Abdulkadir Ömür’e sesleniyorum; Atmış olduğun frikik baraja çarpmasa acaba kaleye gider miydi? Bu kadar güçsüz bir şut görmedim. İkinci frikikte Baker, harika bir vuruşla devre biterken bordo mavili ekibi 1-0 öne geçirdi. Bu gol yılın golüne aday olur, İngiliz oyuncu adeta çatal denen yerden örümcek ağlarını aldı. Ender gelişen Ankaragücü atağında, sağdan içeriye atılan topta Trabzonspor stoperleri uyudu, Allah’tan Alper Potuk topa dokunamadı. Yoksa devre 1-1 sona ererdi.

İkinci yarıya yine aynı görüntü vardı. Abdulkadir Ömür, bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kaliteli ayak Nwakaeme sahada yine hiç yok. Ekuban, Afobe önde yardımlaşamıyor. Daha çok ikinci golü atmak değil de skoru korumak isteyen bir Trabzonspor seyrettik. 1-0 geriye düşen Ankaragücü ise daha çok pas yaparak Trabzonspor’un üzerine gelmeye başlasa da kaliteli gol ayaklı oyuncuları olmadığından bunu başaramadı. Trabzonspor’da 70’inci dakikada Afobe çıktı, yerine Djnany girdi. Bu dakikalarda Ankaragücü yine tehlikeli geldi. Sol taraftan Atakan’ın içeriye yaptığı ortaya Bolingi dokunsa, gol olacaktı. Burada yine stoperlerin hatası vardı ama gol olmadı. Trabzonspor için şanslı bir andı. Yine arkasından Pereira, gereksiz itirazlarından ikinci sarı karttan kırmızı kart görünce, Ankaragücü sağdan soldan atak geliştirdi. Zor da olsa Ankaragücü karşısından gol yemeden 3 puanla Trabzon’a dönüyoruz. Sonuç olarak 3 puan iyi ama ümit vermeyen bir futbol izledik desek yalan olmaz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap