SON DAKİKA
SON DAKİKA


Harika fırtına Konya’yı ezdi
14.02.2022

Süper Lig’in açık ara lideri Trabzonspor, en yakın takipçisi Konyaspor ile 40 bin taraftarının önünde karşılaştı. Birçok kesim tarafından şampiyonluğun düğüm maçı olarak görülen maçta Trabzonspor rakibini muhteşem oyunla mağlup ederek Şampiyonluğu hayal kimse kurmasın dedi adeta.  Abdullah Avcı hafta içerisinde rakibini çok iyi analiz önde harika bir hücum pres ile başladılar. Gol öncesi Direkte dönen toplar kaçan pozisyonlar bağı bağıra golün geleceğinin habercisiydi nitekim Cornelius’un harika vücut çalımın ardından güzel pasında Visca klasına yakışır bir gol atarak takımı 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda Konyaspor savunması ve Trabzonspor hücum oyuncuları arasından geçen bir maç izledik geri paslar dışında Uğurcan gördüğümü hatırlamıyorum.

Bir parantezde Dorukhan’a açmak istiyorum. Hangi mevkide oynarsa oynasın harika bir performans ortaya koyuyor. Bugün Konyaspor hücumlarında resmen konuk ekibin sol tarafını çökertti desek abartmış olmayız. Trabzonspor ikinci yarıda skoru korumak iç güdüsüne büründüğü için topu Konyaspor’un topla oynamasına izin verdi. Konyaspor’un yakalamış olduğu pozisyonlarında Uğurcan Çakır ve defans hattı rakip oyuncularına geçit vermedi.

Bugün Abdullah Avcı, değişiklik konusunda çok isabetli kararlar verdi. Özellikle Djaniny’nin oyuna girmesine Trabzonspor hücum hattına dinamizm kazandırdı. Trabzonspor’un ikinci golünde küçük bir Nwakaeme resitali izledik. Rakip savunmayı ipe dizen Bay beyin harika pasında Visca güzel bir tek vuruşla Trabzonspor’u iyice rahatlattı.  Trabzonspor savunmasın bir anlık dalgınlığından faydalanan Cikalleshi güzel bir vuruşla Konyaspor’un umutlarını diri tutsa da Trabzonspor, kazanmasını bildi. Son dakikaları adeta heyecandan kimse yerinde oturamadı. Trabzonspor, hak ettiğini bir maçı harika futbolla kazanarak en yakın rakibine 9 puan fark yarattı. Bence Trabzonspor işi bitirdi. Fark daha da artacaktır Çıkarın bayrakları sandıktan, daha yüksek sesle bağırın, Şampiyon Trabzon diye

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap