SON DAKİKA
SON DAKİKA


Harika skor 2-2
9.08.2019

Trabzonspor Avrupa’da çıktığı ilk maçta seyircisiz rakip Sparta Prag ile oynadı. Yeni transfer Obi Mikel henüz hazır değildi. Prag lige erken başladığı için daha hazır göründü.

Daha çok pas yaptı.

Maçın henüz başında kalemize gelmeye başladılar. Travnik topu direğe nişanladı. Trabzonspor top kayıpları yapmaya başladı. Panik havası oluştu. Korneden gelen topta Costa, Uğurcan’ın büyük zamanlama hatasından faydalanarak golü attı. Yine arkasından uzaktan atılan şutlarda ise hatalı gol yiyen Uğurcan başarılı gözüktü. Trabzonspor’un ilk yarıdaki tek pozisyonu Mikel ve Sosa paslaşması ile geldi. Bu pas sonrası Ekuban acemileşti ve topu olumlu kullanamadı. Maçın ilk yarısında her iki Abdülkadir de kötü göründü. Savunmamızda en iyi oyuncumuz Hosseini oldu. İlk yarının son dakikasında yaptığı hamle ile maçın kırılma anını yaşattı.

İkinci yarıya Obi Mikel’in yerine Sörloth ile başladı Ünal hoca. Ekuban’ı geri çekip Sörloth’u forvete koydu. Bu oyuncu geçen sezon 20 maçta 1 gol ve 1 asistle oynamış.Taraftarın kafasında soru işaretleri vardı. Fakat oynamış olduğu futbolla, attığı paslar, attığı gol ve oyun bilgisi ile kendini eleştirenlere cevap verdi. Müthiş bir sol ayağı var.

Sonrasında Kanga 25 metreden güzel bir gol attı. Yine Uğurcan’ın hatası vardı. Trabzonspor 20 yenik duruma düştü. 75’nci dakikada Abdülkadir Ömür çıktı, Avdijaj oyuna girdi. Bu hamleyle oyuna renk geldi. Trabzonspor bir daha derlenip toparlandı. Avdijaj ve Sörloth’un güzel oyununa Sosa da katılınca goller de geldi. 84’üncü dakikada Sosa’nın pasında Ekuban nefis bir gol attı ve farkı 1’e indirdi.

Yine 89’uncu dakikada Ekuban’ın pasında topu çok iyi saklayan Sörloth, sol ayağıyla çektiği nefis şutla Prag ağlarını sarstı ve Trabzonspor durumu 2-2’ye getirip avantajlı bir skor yakaladı.

Abdülkadirler biraz daha iyi olmalı. Kaleci Uğurcan yediği gollerden sonra kendini sorgulamalı. Trabzonspor rövanşta seyirci desteğiyle bu turu geçecektir. Ünal hocanın değişikliklerinde de isabet vardı. Ünal hocayı tebrik etmek gerekir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap