SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlk raunt Fırtına'nın
17.01.2020

Trabzonspor, ligde mağlup olduğu Denizlispor’u kupa maçında ağırladı. Uğurcan’ın sakat olduğundan kaleye Erce geçti. Orta sahada da yeni transfer Ndiaye forma giydi. Sosa, Mikel, Ndiaye ve Abdulkadir Parmaklı Trabzonspor’un orta sahası Denizlispor’a göre biraz daha üstün bir futbol ortaya koydu. Sol tarafta Sosa’nın altı pasa kesmiş olduğu şandel top ağlarla buluştu. Bu golde Sosa orta yapmasına rağmen, Sörloth topa hareketlendi ve vurur gibi yaptı. Bu da kaleciyi kontrpiyede bıraktı. Ve böylece Trabzonspor 1-0 öne geçti. Denizlispor takımında ileride Recep Niyaz, Sakho, Rodallega pek istediği pozisyonları bulamadılar. Rodallega, Hüseyin’in markajından doğru dürüst pozisyon bulamadı. İlk yarı Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

 

İkinci yarıda Trabzonspor aynı oyuncularla sahaya çıktı. Nwakaeme’nin ortasında Sörloth’un kafası direkten oyun alanına geri döndü. Abdulkadir, yerini Ekuban’a bıraktı. Arkasından Ndiaye-Doğan değişikliği yapıldı. 80’inci dakikada Nwakaeme, Sosa’dan aldığı topta Denizlili oyuncuyu geçerek nefis bir gol attı. Bu golle Trabzonspor iyice rahatladı. Devre arası kamp çalışmalarını Antalya’da yapan Trabzonspor, Hüseyin hocayla çıktığı ilk maçından galibiyetle ayrıldı. İlk maçta büyük bir avantaj sağlamış oldu. Büyük bir sürpriz olmazsa Trabzonspor çeyrek finale çıkacaktır. Abdulkadir Parmak’ı biraz formsuz gördüm. Sol tarafında oynayan Kamil Ahmet’i beğendim. Her zamanki gibi elinden gelen futbolunu ortaya koydu. Trabzonspor’un orta sahasına güç verdi. Hücumda da Trabzonspor’a katkı sağlayacağının sinyalini daha ilk maçtan verdi. Son olarak şunları söylemek istiyorum. Trabzonspor, puan durumu olarak iyi bir yerde görünse de ilk yarıda çoğu maçı iyi futbol oynamayarak kazandı. Mesela Rizespor, Alanyaspor, Konya maçları... Bu maçlarda Trabzonspor kötü oynarken, 9 puan hanesine yazdırdı. Denizlispor, Göztepe’ye mağlup olunması ise Trabzonspor’a yakışmadı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş döküldüğü için Trabzonspor üçüncü sırada duruyor. Avrupa’da da alınan tek puan Trabzonspor adına utanç verici bir tabloydu. Hüseyin Çimşir ve ekibine başarılar diliyorum. Trabzon seyircisi futboldan çok anlayan bir seyircidir. Bunlardan Trabzonspor yönetimi, teknik ekibi ve oyuncuları kendilerine pay biçsinler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap