SON DAKİKA
SON DAKİKA


İlk raunt Trabzonspor’un
20.04.2022

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Bu maçta uzun zamandır ilk 11’den uzak kalan Kouassi karşılaşmaya 11’de başladı. Kayserispor iki ayaklı maçta çok katı bir savunma anlayışı ile mücadele başladı. Hikmet Karaman’ın oyun planında önce gol yemeyelim mantığı vardı. Birinci ve ikinci bölgede alan markajı yaparak Trabzonspor’u özellikle ilk devre zaman zaman çok iyi kitlediler. Sağ taraftan Emrah, sol taraftan Thiam ile gol aradı. İlk yarıda her iki takımda çok ekonomik bir oyun ortay koydular. Hikmet Karaman’ı Trabzonspor etkin silahları Visca ve Kouassi’ye özel önlem alınca mücadelenin ilk devresi golsüz sonuçlandı.

İlk devrede Trabzonspor’a adına akılda kalan tek pozisyon Bakasetas’ın uzaktan vurduğu şut oldu. İkinci yarıda oyun biraz daha hareketlendi. Visca’da özellikle son dönemde büyük bir düşüş var. Son dört maçtır dikkat ediyorum attığı şutlar bile kaleyi bulmuyor. Mental bir yorgunluk olduğu düşünüyorum. Cornelius çok sprint bir oyuncu olmadığı için böyle pivot bir santrafor ile oynuyorsanız mutlaka kanatlar desteklenmesi lazım. Trabzonspor’un kanatları bugün sınıfta kaldı. Trabzonspor’un özel yetenekleri gününde olmadığında Trabzonspor gol yollarında çok etkisiz kalıyor. Trabzonspor adına günün iyileri bana göre Uğurcan Çakır ve Ahmetcan Kaplan oldu.

İkinci yarıda yapılan değişiklikler Trabzonspor’u biraz daha etkili oynamasına sebep oldu. Nwakeme’nin harika pasında topu mükemmel kontrol eden Cornelius Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Sonuçta iki ayaklı bir maç. Trabzonspor tek gollük avantajla Kayseri deplasmanına gidecek. Bugün seyircide çok iyi destek verdi takıma. Trabzonspor zaten ligde şampiyon oldu lig şampiyonluğunun yanına birde kupa şampiyonluğu yakışır diye düşünüyorum.

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap