SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karadeniz derbisi Trabzonspor’un
30.10.2021

Trabzonspor, Karadeniz derbisinde Rizespor ile içerde karşılaştı. Rizespor ligin dibinde Trabzonspor ise zirvedeydi. Trabzonspor özellikle   ilk üstünlüğü ele alamadı. İlk yarıda kompakt bir futbol oynayan Rizespor izledik. Oyunu bölüm bölüm domine ettiler. Trabzonspor’da Gervinho’nun şansız şekilde sakatlanması moralleri bozdu. Trabzonspor açısından bu maçın en önemli kazanımı puan farkını korumaktı. Beşiktaş maçı öncesinde Edgar’ın kart görerek cezalı duruma düşmesi Trabzonspor, adına büyük dezavantaj.

Penaltı pozisyonu bence ağır karardı. Bu tarz pozisyonlara penaltı verilmesini ucuz penaltı diye yorumluyorum. Bu karar neticesinde Rizespor öne geçti. Trabzonspor ilk yarıda korkunç pas hataları yaptı başta Hamsik olmak üzere çok sayıda top kaybı yaşandı. Her iki takım adına pas hatalar olsa dahil hakem Trabzonspor adına vermiş olduğu penaltıya eşitliği sağladı. Yıllardır futbol oynuyoruz bence iki penaltıda penaltı değildi. Gerek Trabzonspor gerek Rizespor lehine verilen penaltılar bence maçın önüne geçti.

Trabzonspor ikinci yarıda Bakasetas ve Nwakaeme’nin oyuna katılmasıyla daha iyi bir oyun ortaya koydu. Rizespor iyi futbol oynadı. Rizespor oynadığı bu futbolla ligin dibine yakışmıyor. Dostça bir maç oldu. Böyle maçlarda önemli olan 3 puandır Trabzonspor ikinci yarıda oynadığı futbolla 3 puanı hak etti. Puan farkını maç fazlasıyla 7’ye çıkardı. Haftaya İstanbul’da oynayacağımız Beşiktaş maçını büyük moralle çıkacaklar.

Bir daha söylüyorum Bence Rizespor çok iyi mücadele etti. 3 puan kazanacakları maçta puan alamdılar Rizespor taraftarların sesleniyorum takımlarına destek olsunlar. Bu takım şu an bulunduğu konumu hak etmiyor. Ligde önemli olan iyi futbol değil kazanıp 3 puan almak buda Trabzonspor büyük avantaj. Abdullah hocayı teknik ekibi oyuncuları tebrik ediyorum. Trabzonspor’un maçı kazanmasında bence Uğurcan’ın kritik kurtarışları vardı. Buda Uğurcan ne kadar değerli olduğu herkes gördü. Milli takımda Uğurcan mı Altay mı tartışmalarına en büyük cevap bu performans oldu diye düşünüyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap