SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karadeniz derbisinde gülen Rizespor
19.03.2022

Trabzonspor, Karadeniz derbisinde küme düşme hattında yer alan komşu Rizespor ile karşı karşıya geldi. Olumsuz hava şartları nedeniyle geç başlayan mücadele kötü bir zeminde oynandın.  Her iki takımda ilk yarıda oyuna girme noktasında sorunlar yaşadı. Trabzonspor’un milli takıma seçilen oyuncuları Abdülkadir Ömür ve Dorukhan Toköz bugün klaslarını sahaya yansıtamadılar. Bundan kötü zemin etkisi büyüktü.  Rizespor ise küme düşmeme adına mutlaka kazanması gereken bir maça çıktı. Rizespor adına bugün 3 golün kahramanı Pohjanpalo’nun yanı sıra Boyd ve Phiri çok iyi mücadele etti ve takımları adına sahanın en iyi oldular. İlk yarıda özellikle Visca’nın karşı karşıya kaldığı pozisyon ilk devrede Trabzonspor adına en net pozisyondu. Onun dışında İsmail ortasında Dorukhan’ın harika kafa asistinde Djaniny topa dokunamayınca devre arasında 0-0’lık skorla gidildi.

İkinci yarı çok enteresan bir maç izledik. Djaniny’nin akıl dolu asistinde Abdülkadir Ömür Trabzonspor’un 1-0 öne geçiyor. Bülent hoca golün ardından üst üste değişiklikler yaparak oyuna müdahale etti ve bu değişikliklerin karşılığını sahada çok net aldı. Oyuna giren oyuncuların öne çıktığı bir karşılaşma oldu Nwakeme, Denswil ve Erce’nin sebep olduğu hatalarda 3 penaltı kazanan Rizespor 3 penaltıyı da Pohjanpalo’nun ayağından gole çevirerek küme düşmeme noktasında çok önemli bir galibiyete imza attı.  Fin golcü hat-trick yaparak sahanın yıldızı oldu. Dost bildiğimizi Rizespor taraftarlarının maçta sonra ettiği Trabzonspor’a ettiği hakaretler Rizespor camiasına yakışmadı. Biz Karadeniz dostluğu derken Rizespor taraftarına yakıştıramadım. Bu ayıptır Trabzonspor şampiyon olmuştur. Rizespor’a küme düşmemesi garanti değilken bu öfke neden?

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap