SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şahane mücadele
4.10.2019

Trabzonspor Avrupa Kupası maçına üç tane yaşlı oyuncusu Pereira, Sosa ve Nwakaeme’yi dinlendirerek başladı. Ünal hoca hücumda Avdijaj, Sturridge ve Sörloth ile gol aradı. Rakip Basel takımı, çok tecrübeli bir Avrupa takımıydı. Trabzonspor’un tandemde oynayan Campi ve Hosseini harika bir mücadele gösterdi. Bu iki oyuncu çok iyi bir futbol ortaya koydu. Rakibin süratli oyuncularına önlem alan Ünal hoca, sağ tarafta Hüseyin Türkmen, sol tarafta ise Novak ile bu alanı iyi kapattı. Rakip takım çok kaliteli oyunculara sahipti. Bua, Stocker, Xhaka, Eray Cömert ile etkili olmaya çalıştı. İlk yarıda kornerden gelen topta takım kaptanı Widmer, harika kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Arkasından Sörloth olsun, Sturridge olsun, Doğan olsun, Abdulkadir Parmak olsun iyi oynadılar. Müthiş yardımlaşmalarıyla oyuna ağırlığını koymaya başladık. Golden 6 dakika sonra Abdulkadir Parmak’ın nefis frikik golüyle de skora denge geldi ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya Ünal hoca Avdijaj’ı çıkarıp Nwakaeme’yi oyuna aldı. İkinci yarıya baskılı başlayan bir Trabzonspor seyrettik. Sörloth’un pas atması gerekirken çaprazdan kaleye vurması bence yanlıştı. Sturridge müsait pozisyondaydı. Ona pas atsa 2-1 öne geçecektik. Trabzonspor’da Mikel ve Sturridge harika paslaşmalarıyla dikkat çekti.

İkinci yarının başlarında Nwakaeme, sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak bu fırsatı değerlendiremedi. Bu da Trabzonspor adına bir şanssızlıktı. Arkasından yine Trabzonspor’da Nwakaeme’nin nefis pasında sonradan oyuna giren Sosa’nın müthiş golü geldi. Ve bu golle 21 öne geçtik. Akabinde yine Basel’in sağ tarafta yaptığı topta defansın başarılı oyuncularından Campi ve Hosseini hava topunda geç kalınca Okafor’un nefis sol volesiyle skora denge geldi. Uğurcan’ın bu gole yapacak bir şeyi yoktu. Harika bir mücadele oldu Trabzonspor adına. Demek ki Trabzonspor istediği zaman kalesinde çok fazla pozisyon vermeden de oynayabiliyormuş. Şahane bir maç oldu.

Ünal hocayı ve oyuncuları tebrik ediyoruz. Son olarak şunu söylemekte fayda var; Trabzonspor içeride oynayacağı maçları kazanıp, deplasmandan da bir galibiyet alırsa bu gruptan çıkar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap