SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şahane seyirci heyecanlı maç
16.08.2019

Trabzonspor deplasmanda almış olduğu 2-2’lik avantajlı skorla ve evinde müthiş taraftar desteğini arkasına alarak Prag karşısına çıktı. Trabzonspor oyuna mükemmel başladı. Henüz 1.dakikada Trabzonspor’un yeni transferi Sörloth’un harika pasında Ekuban topun uzağında kaldı. 5.dakikada Abdülkadir Ömür’ün pasında Ekuban’ın şutu defansa çarparak kornere çıktı. 11.dakikada sağ taraftan gelişen Trabzonspor atağında Pereira’ın pasıyla buluşan Sosa’nın harika ortasında yeni transfer Sörloth güzel bir zamanlamayla harika bir gol attı. Seyircisinin de desteğini arkasına alan Trabzonspor, baskılı oyununu sürdürdü. 23.dakikada yeni oyuncu Sörloth, iyi driplinglerle getirttiği topu sağ taraftaki Pereira’ya çıkarttı. Onun yaptığı ortada Abdülkadir Ömür’ün kafa şutunu kaleci nefis kurtardı, Abdülkadir dönen topu tamamlamaya çalışsa da golü bulamadı. 38.dakikada Uğurcan’ın iyi bir kurtarışı vardı. Yine 39.dakikada Sörloth’un nefis pasını Ekuban iyi değerlendiremedi. 45.dakikada kornerden rakip takımın stoperi Radakovic’in kafa şutu auta gitti.

İlk yarıda Abdülkadir Ömür harika driplingler yaparak çok çalıştı. Abdülkadir Parmak ise mükemmel dokunuşlarıyla birkaç atağı nefis bir şekilde kesti. İki Abdülkadir, Sosa, Pereira ve Sörloth ilk yarıda öne çıkan isimler oldular.

İkinci yarıya da Trabzonspor yine hızlı başladı. Nwakaeme’nin sol taraftan yaptığı plase şutlar kaleyi bulmadı. Bu arada kaliteli stoper Costa sakatlanıp oyundan çıktı. İkinci yarıda topla buluşamayan Sörloth 70.dakikada yerini Mikel’e bıraktı. Kanga’nın pasında 78.dakikada Hlozek nefis bir plaseyle Trabzon ağlarını sarstı. Burada kaleci Uğurcan ters ayakta yakalandı. 80.dakikada Abdülkadir Parmak’ın nefis pasını yine Ekuban değerlendiremedi. Sahanın en iyi oyuncusu Abdülkadir Ömür yapmış olduğu driplinglere Plavsic’e ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan attırdı. Bu Trabzonspor için bir avantajdı. İlk yarıda gözükmeyen Nwakaeme’nin şovu geldi. Son 7 dakikada sağ tarafta yaptığı nefis hareketleriyle alkış aldı. Topu çok iyi sakladı. Burada Sosa ve Abdülkadir Ömür’den destek gelince harika ver kaç yaptılar. Trabzonspor ikinci yarıdaki pas trafiği harikaydı. Sosa’nın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Nwakaeme penaltıyı değerlendiremedi. Bence yorgunluktan atamadı. Arkasından Sparta Prag’ın hücumu geldi. Bu hücumda topu kapan Abdülkadir Ömür pası Pereira’ya bıraktı. Bu oyuncu da topu Novak’a verdi. 80 metre topu süren Novak uzatmanın son saniyesinde Trabzonspor’u 2-1 öne geçirdi. Heyecan verici bir maç izledi Trabzonspor taraftarı. Hop oturup hop kalktılar. Tüm oyuncuları kutluyorum mükemmel bir performans sergilediler. Ufak bir not; onların kalecisi Nita’ya yabancı madde atan taraftarı kınıyorum, bize yakışmadı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap