SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor kupa yürüyüşünde
5.12.2019

Tabzonspor’un Altay ile karşılaşması kupa maçı olduğu için önemliydi. Uzun süredir Türkiye Kupası alamayan Trabzonspor için Ünal Hoca farklı bir yol izledi. Sahaya iki genç oyuncu ile başladı. Sağ tarafta Serkan Sol tarafta Abdürrahim ile başladı. Önde ise Avdijaj, Yusuf ve uzun süredir sakat olan Sturridge ve Ekuban ile dörtlü forvet olarak başladı. İlk yarıda Altay takımı orta sahada Tasos, Putsila, Ali Hasan ve Leandrinho ile biraz daha fazla topla oynayan takım görüntüsü verdi. Trabzonspor’da orta sahada Sosa ve Abdulkadir bu dörtlünün yanında eksik kaldılar. Ve ilk yarıda her iki kaleci de çok rahat bir maç oynadı.

 

Maçın başında genç Serkan, bir pozisyon hatası yaptı, bu pozisyon ile Altay bir gol şansı yakaladı ve bu pozisyonu Türkmen engelledi. İlk yarıda etkili oynamayan Avdijaj, ilk yarının son dakikasında Sturridge’ı top ile buluşturdu. Burada Altaylı tandem oyuncularının büyük hatası vardı. Sturridge golü ile yıldız futbolcu olduğunu gösterse de formda olmadığını da belli etti. İkinci yarıya daha hızlı başlayan bir Trabzonspor izledik. Biraz daha Altay defasını zorlayan etkili bir Trabzonspor vardı. Avdijaj ‘ın soldan attığı şut kaleciden döndü. Sağ taraftan Sturrıdge’in yaptığı asiste Avdijaj yetişemedi.

 

Trabzonspor daha iyi oynamaya başladı. Bu arada Fernandes yapmış olduğu hareketle Altay takımına penaltı kazandırdı. Leonardo’da kaleci Erce’yi avladı. Beraberliği sağladı. Hemen akabinde Ünal Hoca Sturridge, Shorloth değişikliğine gitti. İkinci yarıda Yusuf Sarı daha iyi oynamaya başladı. Topla fazla oynamamasına rağmen yapmış olduğu driplingler ile Altay defansını zorladı. Sörloth, Ekuban paslaşmasından gelen Yusuf Sarı atağında da top direkten dışarıya çıktı. Yine sağ taraftan Yusuf Sarı’nın yaptığı güzel asistle oyuna giren Kuzeyin Oğlu Trabzonspor’u öne geçirdi. Artık Trabzonspor’un baskısı daha da etkili devam etti. Ünal Hoca arkadan Nwakaeme ve Obi Mikel’i de oyuna aldı. Bu karılaşma Antalya maçı için iyi bir ısınma oldu. İki ayaklı olan bu maçta Trabzonspor zayıf rakibi

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap