SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor Kupada son 16’ya kaldı
20.12.2019

Trabzonspor’un düşüncesi, ilk maçta 2-1 mağlup etiği Altay’ı rövanşta da yenip son 16’ya kalmaktı. Trabzonspor, Nwakaeme, Sosa ve Mikel’in haricinde hemen hemen tam kadro olarak sahaya çıktı. Bu durum, Ünal hocanın kupayı ciddiye aldığını gösteriyordu. Ali Tandoğan’lı Altay takımı ise genç oyuncularla sahaya çıkmıştı. Onların da aklı hafta oynayacakları Erzurum maçındaydı.

İlk yarıda Trabzonspor iyi oynayıp önde basamadı, rölanti bir oyun içindeydi. İlk yarıda doğru dürüst bir pozisyona giremeyen bir Trabzonspor vardı sahada. Trabzonspor’un pozisyonu yok gibiydi. Altay ise biraz daha derli toplu oynayan bir takım hüviyetindeydi. Konuk ekibin en ciddi atağında Tatos’un pasında topla buluşan Hüsamettin, kaleci Uğurcan’a takıldı. Bu arada Ekuban’a yapılan harekete hakem Burak Şeker, penaltı vermedi. Haklıydı. Çünkü Ekuban şut atsa gol atacaktı, fakat penaltı almak isteyince hakem bunu yemedi. İlk yarıda başka pozisyon göremedik.

İkinci yarı ise motoru açılmış bir yeni araba gibiydi Trabzonspor. Orta sahada Doğan ve Abdulkadir daha hızlı oynayarak öndeki Yusuf, Ekuban ve Sturridge’e destek vermeye başlayınca goller geldi. İkinci yarının hemen başında Avdijaj, sol taraftan iki üç kişiyi geçip ceza sahasına girdi, vuruşunu kaleci kurtardı. Dönen topu iyi takip eden Sturridge, topu boş kaleye attı. Trabzonspor, duran toplarda etkili olmaya devam etti. Bu sırada Ekuban’ın golü geldi. Sonrasında Ekuban’ın şutunu çizgide tamamlayan İngiliz oyuncu farkı üçe çıkardı. Yine duran topta Yusuf’un ortasında Fernandes güzel bir kafa vuruşu yaparak skoru 4-0 yaptı. Trabzonspor artık rahat oynamaya başladı. Altay oyundan düşmüştü. Ünal hoca, Yusuf’u çıkarıp yerine Fıratcan’ı oyuna aldı. Sonrasında Sturridge-Onazi değişikliği oldu. Bu arada Trabzonspor kalesine gelemeyen Altay, duran toptan kazandığı golle durumu 4-1’e getirdi. İkinci yarıda rakibine üstünlük kuran Trabzonspor, maçı da 4-1 kazandı ve kupada turladı. Maça gelen az sayıdaki seyirci, Denizli mağlubiyetini bu galibiyetle unutmuş oldu. Ayrıca ilk yarının kalan iki maçı öncesi bu sonuç takıma moral kazandırdı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap