SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor Şampiyon
4.04.2022

Trabzonspor, muhteşem seyircisinin önünde geçen yılın şampiyonu Beşiktaş’ı konuk etti. Bordo-Mavililerde hedef Rizespor karşısında alınan yenilgiyi telafi etmekti. Yeni hocası Valerien İsmael ile ilk sınavına çıkan Kartal’da mutlak 3 puan için sahaya çıktı. Futbol anlamında karşılaşmayı izleyen herkes tatmin olmuştur. Beşiktaş’ın en iyi iki oyuncusu Ghezzal ve Rıdvan oldu. Her iki oyuncuda Trabzonspor savunmasına zor anlar yaşattı. Beşiktaş’ın ataklarında Uğurcan ve Hüseyin Türkmen performansı rakibe geçit vermedi. Trabzonspor 20’nci dakika Abdülkadir Ömür’ün harika pasında Djaniny çok iyi kontrol etti ancak ayağı kayınca %100 gollük pozisyon kaçtı.

Trabzonspor’un yıldızları Nwakaeme, Edin Visca ve Bakasetas yoklara oynadı. Bu oyuncuların etkisiz görüntüsünün ana sebebi Beşiktaş’ın 5’li savunma anlayışı ile oynamış olmasında kaynaklı. Trabzonspor’da tartışılan Hüseyin Türkmen, bugün Trabzonspor adına sahanın en iyi oyuncusuydu desek abartmış olmayız. Çok önemli noktalarda çok kritik müdahaleler yapan Türkmen, Cornelius’un akıl dolu golünde de muhteşem bir asiste imza attı. Kaleci Ersin’in önde olması fırsat bilen Kuzeyin kralı harika bir aşırtma golle Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Beşiktaş, Trabzonspor kalesinde önemli pozisyonlar buldu. Özellikle sağ kanattan Rosier’in pasında Hüseyin Türkmen harika bir kademe yaparak %100 golü önlüyor.  Bu pozisyonun akabinde Abdülkadir Ömür’ün Ghezzal müdahalesi sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltı atışını kullanan Batshuayi topu direğe nişanladı. Buda Trabzonspor adına şanstı.

Ghezzal pasında Rosier çapraz pozisyona takımın eşitli sayısını sağladı. Maçın son 20 dakikasında yapılan değişikliler oyununu dinamizm artırdı. Trabzonspor’da uzun zamandır formasına hasret kalan Hamsik kısa sürede oynasa kalitesi gösterdi. İkinci yarıda her iki takımda sonucu değiştirme adına galibiyete oynadı. Bugün geldiğinde beri en kötü Visca performansını izledik. Sonuçta kıran kırana bir mücadele oldu. Hakem gördüklerini çalmaya çalıştı. Muhteşem seyirci önünde Trabzonspor Beşiktaş ile 1-1 kaldı. Şunu vurgulamak istiyorum. Trabzonspor’un şampiyonluğunu garantiledi.  Matematiksel olaraktan mucize olmazsa. Bu beraberliğe kimse üzülmesin. Trabzonspor’un şampiyonluğunu şimdiden kutluyorum.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap