SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fındıklı’da Altı Ay
24.10.2019

Fındıklı Belediyesi olarak altı aylık bir dönemi geride bıraktık. 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra ülkemizde yaşanmış olan demokrasi krizi nedeniyle seçimler ancak 24 Haziran tarihinde tamamlanmış oldu. Belediyelerin bu süre içerisinde yapıları tanımaları ve bir yandan da sınırları içerisinde üretim faaliyetlerinde yer alarak halkımıza hizmet üretmelerinin yanında ilçemizde demokrasiye ve geleceğimize sahip çıkmak için, cumhuriyet değerlerini yarınlara taşımak adına bir çaba harcanmış oldu.

Altı aylık süre içerisinde siyasal engeller çıkarılmasına rağmen 600.000 TL tutarında bir tasarruf sağlanarak yatırımlar yapmaya başladık. Altı aylık süre içerisinde geçmişten kalan borçlarımızın 820.000 TL’lik kısmını da ödeyip, 600.000 TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Kültür sanat faaliyetlerinden sokak iyileştirmelerine kadar birçok alanda Fındıklı halkına hizmet üretmeye çalıştık.

Aynı zamanda yönetim anlayışımız olarak doğrudan demokrasiyi hayata geçirebilmek için yerel Halk Meclislerinin kurulmasını sağladık. İlçemizde yapılacak olan tüm çalışmalar hakkında bu meclislerin görüş ve önerileri dikkate alınarak MECİ’yi büyüttük.

Ülke genelinde birçok belediyemizle kardeş belediye olarak önümüzdeki süreçte birbirimize her alanda katkıda bulunabilmek adına önemli adımlar attık. Kooperatifleşme, kentsel planlama, yeni hizmet alanlarının oluşturulması konusunda halkımızın bilgilendirilmesi ve gerekli yatırımların yapılması konusunda çalışmalar yürüttük.

Şöyle bir kısa özet yaparsak; Papatya Sokak iyileştirmesi. Denizimizin halkımız tarafından daha çok kullanılması amacıyla duş ve soyunma kabinlerinin imalatı Caddelerimizin iyileştirilmesi amacıyla çiçeklikler ve dubaların boyanması. Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivali. Kültür Sanat Faaliyetleri (Tiyatro Söyleşi Sinema Gösterimi Dinleti). Aksu Mahallesi’nde Bisiklet yolu inşaatı. 100. Yıl Atatürk Parkı’nda Kafeterya İnşaatı. Park Bahçelerin Bakımı. Her gün en az iki bölgede yaşamakta olduğumuz su arızalarının giderilmesi ve kalıcı çözüm konusunda uzmanların hat konusundaki çalışmaları. Bilim insanları ve Meslek Örgütü temsilcileri ile birlikte planlama, çevre, alt yapı üst yapı enerji konularında yapılan hazırlık çalışmaları. 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs ve 30 Ağustos Anma ve Kutlamaları. Köy duraklarının oluşturulması. Kent içi park yerlerinin tespiti ve yeni trafik uygulamaları. İş makinalarımızla birlikte yapmış olduğumuz yol bakım ve onarım çalışmaları. Doğalgaz alt yapı yatırımlarının bir bölümünün tamamlanması. EğitiMeci birimini oluşturarak çocuklarımıza yönelik yapılan eğitim çalışmaları. Spor alanında çocuklarımızın yaz boyunca spor okulumuzda yürüttükleri çalışmalar. Geri dönüşüm uygulamamız. Konuk evinin halka açılması vb.

Tüm bu çalışmalarımızın yanında hiçbir arkadaşımızın işi konusunda tasarrufta bulunmadık ve tam aksine 33 yurttaşımızın istihdam edilmesini sağlamış olduk. Tüm bu çalışmalarımızın yanında eksik bıraktığımız konular ve alanlar olmuştur mutlaka.

Ne yapıldı ne yapılmadı konusunda Fındıklı halkının objektif değerlendirmelerinin bizler için çok önemli olduğunu vurgulayarak aydınlık bir gelecek inşası için MECİ’mize devam.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap