SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cemal Öztürk
11.07.2020

 
AK Parti Giresun Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Cemal Öztürk; akademisyen, uzman, bürokrat ve nihayetinde siyaset adamı…
Aslen Göreleli olan Sayın Öztürk, başarılı bir hayat mücadelesi vererek bugünlere gelmiş. Giresun kamuoyunun daha çok Fiskobirlik Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden tanıdığı Öztürk, özellikle fındık ve sorunları konusunda bilgisi ve tecrübesi oldukça fazladır. Milletvekili seçildikten sonra fındıkla ilgili bazı çıkışları tepki görse de, uzun vadede Sayın Öztürk’ün, Giresun’da fındık tarımına ve fındığın geleceğine yönelik önemli projelere ve çalışmalara imza atacağından kuşkumuz yok. Fındık ve Fiskobirlik yanında, Çaykur Genel Müdürlüğü Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği ve ağırlıklı olarak tarımsal sigortalama da ülkemizin önde gelen kuruluşlarından Başak Sigorta’da yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde bulunması bu açıdan önemlidir.


Sayın Öztürk’ün kariyerinde görev aldığı diğer işlere baktığımızda; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanlığı, KTÜ Öğretim Görevlisi, TFF’de Denetleme Üyeliği, Groupama International şirketlerinde Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu üyelikleri ve BMC'de Genel Koordinatörlük görevlerinde bulunduğunu görüyoruz. Bunların yanında iyi derecece İngilizce ve Arapça bilen Öztürk, başta da dediğim gibi oldukça donanımlı biri. Günümüz şartlarında ülke yönetimine talip olacak insanların; donanımlı ve liyakat sahibi insanlardan seçilmesi önemlidir. İşte Sayın Öztük de, AK Parti tarafından Giresun Milletvekili adayı gösterilirken bu donanımları yüzünden tercih edilmiş ve doğru da yapılmıştır. Ancak doğru olan bir diğer konuda, her ne kadar Giresun’da uzun yıllar yaşasa da, önemli görevlerde bulunsa da yine uzun yıllar Giresun dışında bulunmuş ve çalışmıştır. İşte bu sebeple Giresun’a biraz uzak kalan ve tanınma noktasında sıkıntı yaşaması da normaldir.
Sonuçta Sayın

Öztürk, Giresun Milletvekili olarak Ankara’da bulunmaktadır. Bunu hem Giresunlular olarak biz hem de kendisi kabul edip, o yabancılaşmayı bertaraf etmesi gerekmektedir. Bu zamana kadar geçen süreyi adaptasyon olarak kabul edip, bundan sonrasına bakmak herkes için daha faydalı olacaktır. Sürekli bir yönünü eleştirip açık aramaktansa, diğer olumlu yönlerine bakıp fayda sağlamak daha iyi olacaktır. Sayın Öztürk’ün donanımları ve tecrübelerini bundan sonra Giresun’a yönlendirmesi ve biraz daha çaba göstermesi gerekiyor. Giresunlular olarak da durumu kabul ederek yabancılaştırmadan ve ötekileştirmeden kendi adamımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Zaten son zamanlarda gerek aldığı görevler ve gerekse Giresunla ilgili attığı adımlarla Sayın Öztürk’de bu çabayı artık görebiliyoruz. Önemli olan karşılıklı gösterilen bu çabaların Giresun için de kazança dönüşmesidir.
Ve gelinen noktada Sayın Öztürk, yukarıda anlatmaya çalıştığım tüm donanımlarını artık Giresun için seferber etmiş ve Giresunla ilgili her türlü hizmet ve gelişmelerin altına imza atmaya başlamıştır. Diğer iki milletvekilimiz de Giresun adına temsil ve çalışmalarıyla gayretkeşler ama Sayın Öztürk’ün farkı artık hissedilir derecelerdedir. Başlangıçta da Giresun’un ağabeyi ünvanı lansmanıyla öne çıkan Sayın Öztürk, artık bu ünvanı fazlasıyla hak etmektedir. Giresun için var olan ve tüm enerjisini Giresun’a harcayan Sayın Öztürk için en güzel tanımlama artık, “Ankara’da bir abimiz var!” tanımlamasıdır. Selam ve saygıyla…

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap