SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çıkıştan önce son düzlük
28.03.2019

Önümüzdeki Pazar, mahalli idareler seçimi var!


Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve muhtarları seçeceğiz.


Pazar gününden önceki bu son düzlükte Giresun’da adeta nefesler tutulmuş durumda. Bir tarafta 10 yıldır gülen yüzüyle Giresun’da Belediye Başkanlığı yapan CHP’nin adayı Sayın Kerim Aksu, diğer tarafta AK Parti’nin adayı Aytekin Şenlikoğlu. 



Bugüne kadar Kerim Aksu, icraatlerinden ziyade “Giresun’un Kerim’i” sloganıyla kişisel önceliklerini ortaya koyabilirken, AK Parti’nin adayı Aytekin Şenlikoğlu ard arda açıkladığı dev projelerle dikkatleri üzerine topluyor. Her iki adayda seçmen çalışmalarında sıcak ve samimi görüntüler verip sempati kazanmaya çalışıyor…


Ancak Giresun’un gelişmişliğine ve çevre illere göre kıyaslamasına baktığımızda, geleceğiyle ilgili kaygı duymamak elde değil. En yakınımızda Ordu, gerek şehircilik anlamında gerekse gelişmişlik anlamında Giresun’u onlarca yıl geride bırakırken, Giresun’un gelişmişliğindeki eksiklikler göz önünde bulundurulmalı. İktidar gücünün eksik olduğu bir yerel yönetimle bir yere gidilemediği artık aşikar. Özellikle Aytekin Şenlikoğlu’nun açıklamış olduğu projeler iktidar gücü olmadan ya da hükümetle uyum içinde olmadan yapılması imkansız projeler. Büyük güç ve para gerektiren projeler. Sayın Aksu’nun projeleri de sadece belediye bütçesiyle hayata geçebilecek projeler değil. Her türlü projeye ve yatırıma aç olan Giresun’un ve Giresunluların bu hususları bu sefer dikkate alması ve çıkıştan önceki son çıkışı iyi değerlendirmesi gerekir…


Diğer yandan Giresun’un en büyük ilçesi konumundaki Bulancak’a baktığımızda son bel yıldaki gelişimi ve önümüzdeki beş yıldaki hedeflerini gerçekleştirmesi durumunda Giresun’u da geride bırakacağı gerçeğidir. Bulancak Belediye Başkanı konusunda oldukça şanslı çıktı. Belediye Başkanı Sayın Recep Yakar, son beş yılda yaptığı icraatlarıyla adeta Bulancak’ın çehresini değiştirdi. Alt yapıdan üst yapıya Bulancak’ı dönüştürürken, hükümetle ve teşkilatlarıyla uyumlu çalışması sayasinde 2. OSB başta olmak üzere birçok devlet hizmetini öncelikli olarak Bulancak’a kazandırdı. Son olarak Diş Hekimliği Fakültesini de Bulancak’a getiren Başkan Yakar, gelecek 10 yıllık hedeflerinde Bulancak’ı Giresun’dan ilerde gördüğünü açıkça ve rahatlıkla ifade edebiliyor.


Sadece Giresun ve Bulancak karşılaştırmasına baksak bile gerçekler ve yapılanları görmek için yeterli. Güç doğru ve kontrollü kullanılırsa amaca ulaşır. 31 Mart’ta güç bizlerin elinde. Ya doğru tercihleri yapıp Giresun’u ve Bulancak’ı geleceğe taşıyacağız, ya da en iyimser bakışla yerimizde saymaya ve çevremizdeki illere imrenmeye devam edeceğiz.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap