SON DAKİKA
SON DAKİKA


Duroğlu ve Başkan Halil Çetin
21.02.2020

Karadeniz coğrafyası zordur! Düz alan sıkıntıdır. Karadeniz’de şehirler, ya denizden ya dereden yer kazanmak için yıllar süren mücadeleler verirler. Çoğu zaman da denizden, dereden aldıklarını fırtına, sel, heyelan gibi afetlerle kaybeder, ama inatla tekrar geri almak için mücadelelerini sürdürürler. Yollar Karadeniz sahil yolu gibi ya denizin ya da dere yataklarının üzerinde inşa edilir. Yani zordur Karadeniz’de yaşamak! Hele şehir olmak daha zor! Hele Duroğlu gibi bir belde olmak çok daha zor!

 

Bu hafta sizlere Giresun’un küçük ama şirin Kasabası Duroğlu Beldesi ve onun Belediye Başkanı Sayın Halil Çetin’den bahsetmek istiyorum. Duroğlu, Giresun ile Dereli arasında Aksu Deresi üzerinde yer alan küçük bir kasaba/beldedir.

 

Aksu Deresinin iki yanında ki dar alanda kurulan Duroğlu, gelişim alanı son derece sınırlı olduğu için Dere kenarında hatta dere üzerinde gelişmek zorunda. Önceki Belediye Başkanının dere çevresinde yaptığı düzenlemeler, mevcur Belediye Başkanı Halil Çetin tarafından ikame edilerek daha iyi ve güzel hale getirilmeye devam ediyor. Dereli, Şebinkarahisar yolu üzerinde bir geçiş noktası olan Duroğlu, bu anlamda trafik yönünden de oldukça yoğun bir yerleşim. Bu yoğunluğun getirdiği avantaj ve riskler söz konusu. Başkan Çetin, devam eden Dereli yolu projesi kapsamında yolun risklerini avantaja dönüştürecek yaklaşımlara önem ve öncelik veriyor. Medeniyetin ve gelişimin en önemli unsurunun yol/ulaşım olduğunu söyleyen başkan Çetin, bundan azami derecede faydalanmak önceliğimizdir. Dere ve yol çevresinde dar bir alanda gelişimimizi sürdürmek ve tamamlamak zorundaysak bunlardan da en fazla derecede fayda sağlamak zorundayız diyor.

 

Dere üzerinde yapılan gölet, oturma kamelyaları ve yürüyüş yollarının çevre düzenlemelerini hızla sürdürüyoruz. Gece aydınlatmalarıyla bu alan nefis seyirli ve keyifli bir geçiş ve konaklama noktası olacak. Belde olarak müthiş bir doğanın içindeyiz ve Beldemizi Vadinin Cenneti olarak tanımlıyoruz. Dar bir alanda ama geniş bir çevre ve doğanın içindeyiz. O yüzden elimizdekileri değerini en iyi şekilde bilmek ve değerlendirmek zorundayız. Yani Başkan Çetin hem kendine, hem yaşadığı şehre ve inşalarına; inanan ve güvenen bir kişilik olarak öne çıkıyor. Onu her daim halkın içinde ve  görebilirsiniz. Kaybedecek vakti olmayan bir başkan. Atılan her adımda beldesini düşünen, yerine konulan her taşla hislenen/gururlanan, halkıyla bütünleşen, paylaşan ve iyi kötü günde birlikte olmaya çalışan fedakar bir insan. Zaten zor olan Karadeniz coğrafyası içinde en zor ve dar alanda yer alan Duroğlu gibi bir yerde Belediye Başkanlığı yapabilmekte ancak fedakar insanların yapabileceği bir şey. Öyle bir fedakarlık ki; herkesin uyuduğu bir anda olacak heyelanı hissederek önlem alabilecek kadar... Bu haber sayesinde Sayın başkanla tanışma ve görüşme fırsatı da bulmuştuk. Samimi, naif ve çalışkan bir başkan olarak değerlendiriyor ve başarıdan ziyade kolaylıklar diliyor, buradan kendisine selam ve saygılarımı gönderiyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap