SON DAKİKA
SON DAKİKA


El freni
20.03.2019
Yerel seçimlere 12 gün kaldı. Giresun’da müthiş bir seçim havası hakim. Bir yanda 10 yıldır belediye başkanlığı yapan ve güler yüzüyle halkla ilişkilerinde son derece başarılı “Giresun’un Kerim’i” yakıştırmasıyla Belediye Başkanı Kerim Aksu, diğer yanda yine Giresun’un sevilen ve gülen yüzü AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu. Her iki aday da sempati ve halkla ilişkileri açısından değerlendirildiğinde birbirinden aşağı kalmayacak seviyede. Yani bu anlamda baktığımızda seçim hala ortada gibi...

Ancak Giresun adına üretilen hizmetler açısından baktığımızda CHP’nin adayı mevcut başkan Kerim Aksu biraz sıkıntılı. Muhalefette olmanın dezavantajı ile bu zamana kadar hizmet üretiminde sınırlı kalan Başkan Aksu, yeni dönemle ilgili proje vaatlerinde de yetersiz kalıyor. 

Diğer yanda iktidar gücünü arkasına alan AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu, açıkladığı birbirinden güzel ve detaylı projeleriyle bir adım önde gibi. Eğer Şenlikoğlu, kalan kısa sürede seçmenin sempatisini de kazanma yönünde aradaki mesafeyi kapatabilirse bu seçimin galibi olur. Ben yine de her iki adaya başarılar diliyor, kazananın Giresun olmasını temenni ediyorum.

Bulancak’ta ise seçim yarışı, mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti’nin adayı Recep Yakar ve CHP’nin adayı Necmi Sıbıç arasında sürüyor. CHP’nin adayı Sıbıç’ın adaylığı CHP kanadında heyecana sebep olurken, seçimi alma ümitlerini de yeşertti. Ancak mevcut Belediye Başkanı Sayın Yakar’ın beş yıllık karnesi oldukça iyi durumda. Bulancak’ı beş yıllık süreçte adeta şaha kaldıran Başkan Yakar, önemli altyapı sorunlarını çözdü. Üstyapıda yenilenen cadde ve sokaklar ile mahalle yolları, modern kaldırım, aydınlatma ve ağaçlandırma düzenlemeleri başkanı ikinci dönem taşıyacak gibi. “Bulancak 140 km süratle giden bir araba gibi. Bu arabanın el frenini çekmek takla atmamıza sebep olur. Onun için bir beş yıl daha el frenini çekmeden yolumuza devam etmemiz gerekiyor” diyor.

Bulancak özellikle son beş yılda önemli hizmetleri ve yatırımları alırken bunun sadece belediye imkanları ile yapılamayacağını, devlet ve hükümet desteğiyle, belediye başkanı, milletvekili ve ilçe teşkilatının uyumu ile mümkün olduğunu söyledi. Şimdi eğer bir değişim olursa sadece belediye başkanı kalacak ve belediyenin imkanları bellidir. Belediye bütçesi ancak personel giderlerini karşılar. Gerçekçi olmak ve hızla giden bu arabanın önüne engel çıkarmadan yoluna devam etmesini sağlamak gerek. "Bulancak’ın on yıl içinde birçok çevre il ve ilçeden daha fazla gelişmesi, gelecek nesillerimizin huzur ve refahı için 31 Mart’ta tercihimizi doğru yapmalıyız" diyen Başkan Yakar, bir beş yıl daha Bulancaklılardan vize istiyor.
Karar seçmenin. Tüm adaylara başarılar diliyor, biz yine kazananın Bulancak olmasını temenni ediyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap