SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fiskobirlik Giresundur!
3.01.2020

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, geçen hafta yaptığı basın toplantısında bazı önemli açıklamalarda bulunarak, Fiskobirlik’i ve kendini yıpratmaya yönelik yapılan açıklamalara cevap verdi.

Sayın Bayraktar’ın en önemli ve dikkat çeken açıklaması ise şüphesiz; Fiskobirlik’in Giresun’dan uzaklaştırılıyor söylemlerine karşı verdiği cevaptır. Bayraktar yaptığı açıklamalarla adeta “Fiskobirlik Giresundur!” vurgusu yapmıştır.

Fiskobirlik’in oldukça uzun ve zorlu bir süreç sonrası kendini tamamen toparladığını, yeni yatırımlarla güçlendiğini ve büyüdüğünü ifade eden Bayraktar, “Ancak bu güçlenme ve büyüme bazılarını açıkça rahatsız etmektedir” dedi.

Son dönemde Giresun merkezde Genel Müdürlük önünde, eski sahil yoluna cephesi olan Fiskobirlik’e ait alanda yapmak istedikleri AVM projesine gösterilen tepkilere cevap veren Sayın Bayraktar, Giresun’da böyle bir AVM yok. Alanı en iyi şekilde değerlendirmek ve Fiskobirlik’e kazanç sağlamak için başlattığımız proje nedense birilerini rahatsız ediyor ve dillerine doluyor. Ancak bunu yapanlara şunu sormak gerekir, Fiskobirlik onca zorluklarla hayatta kalma mücadelesi verirken nerdeydiniz? diye. Bu alanın imar ruhsatı için ödenen bedelde sorgulanıyor. Yapılan işlemlerin tamamı yasaldır ve belgelidir. Belediye alması gerekeni almıştır. Bizim için zorlu bir süreçte yüksek bir miktardı. Şartları zorladık ve ödedik. Bunun dönemi ve nereye harcandığını bize değil Belediyeye ve dönemin başkanına sormaları gerekir. Bu AVM projesinin genel müdürlük yeriyle alakası yok ve genel müdürlük aynı yerinde devam edecektir. İkide bir bunu ısıtıp gündeme getirmenin manası yoktur.

Fiskobirlik Giresun’da kurumuş, genel müdürlüğü Giresun’da bulunan ve en önemli tesisleri Giresun’da olan önemli bir ekonomik kuruluştur. Bunun değerini bilmek lazım. Biz tüm yatırımlarımızı Giresun da planladık ve hayata geçiriyoruz. Bulancak’ta bulunan 2. OSB alanında tahsisini aldığımız alanda çok önemli üretim yatırımlarını hayata geçireceğiz. Ancak Giresun’un kamuoyu Fiskobirlik’e ne kadar sahip çıkıyor bir de bunu sorgulamak gerekir. Tüm ekonomik sıkıntılarını geride bırakan Fiskobirlik ne yazık ki üreticiden fındık alamıyor. Asıl sahipleri üreticiler olmasına ve piyasanın üzerinde fiyat vermesine rağmen. Biz batı bölgesinden, tüccardan ve zaman zaman TMO’dan aldığımız fındıkla üretim yapıyor ve piyasada yer alıyoruz. Giresunlu üreticilerimiz kendi kurumları olan Fiskobirlik’e artık güvenmeli ve ürünlerini Fiskobirlik’e vermelidirler, sahip çıkmalıdırlar. Fiskobirlik ne kadar güçlenirse Giresun’da o kadar güçlenir. Bugün binin üzerinde çalışanımızla güçlü bir yapıdayız. Yeni yatırımlarla çalışan sayımızı 2 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Uğraşmak, eleştirmek kolay…

Böyle söylüyor ve sitem ediyor Sayın Bayraktar, anlattıklarını dinledikçe hayret ediyorsunuz ve elde kalan neredeyse tek kurum olan Fiskobirlik’e yapılan saldırılara kızıyorsunuz. “Fiskobirlik Giresundur” diyor adam daha ne desin…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap