SON DAKİKA
SON DAKİKA


Güzel Bir Öneri
7.02.2020

Giresun Esnaf Odaları Başkanı Ali Kara, Milli Mücadele kahramanları Osman Ağa ve Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın isimlerinin yaşatılması için başlatılan kampanyada, toplanan imzaların Cumhurbaşkanlığına ulaştığını ve incelemenin sürdüğünü, bugünlerde cevap beklediklerini belirterek; Giresunlular olarak üzerimizde unutulmaz izler bırakan kahramanlarımıza karşı tarihi sorumluluğumuzun olduğunun bilincindeyiz. Kahramanlarımızın aziz hatıralarını gelecek nesillere de taşımak düşüncesindeyiz. Bu tarihi sorumluluk gereği olarak şehrimizde yapımı devam eden stadyum ve araştırma hastanesine Osman Ağa ve Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan isimlerinin verilmesini istiyoruz dedi.


Giresun Aksu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan, 350 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Giresun Gönüllü Alay Komutanı Milis Yarbay Osman Ağa’nın, 25 bin kişilik stadyum ve spor kompleksine de Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan isimlerinin verilmesi hem Giresunluların vicdanını rahatlatacak hem de bu Milli Mücadele Kahramanlarının isimlerinin ölümsüzleşmesine vesile olacaktır. Bu anlamda Sayın Kara’nın bu önerisini tüm Giresunlular olarak desteklemeliyiz.


Giresun’da 42. ve 47. gönüllü alaylarını oluşturarak bölgenin huzur ve güvenini sağlayan, milli mücadeleye katkı sağlayarak kurtuluş savaşının kazanılmasında önemli bir rol üstlenen ve nihayet Atatürk’ün korumasını üstlenerek ilk muhafız alayını oluşturan bu kahramanlar tarihin karanlık sayfalarına terk edilemeyecek kadar değerli şahsiyetlerdir.


Bu zamana kadar bazı çekincelerden dolayı Milli Mücadele Kahramanı özellikle Osman Ağa’nın isminin yaşatılması konusuna konulan anlamsız mesafe artık ortadan kaldırılmalı ve atılacak bu tür adımlarla çekincelerde bertaraf edilmelidir. Bu konuda Sayın Kara’nın girişimiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Giresun’daki 240’a yakın STK adına imzalı talep dilekçesi yollanmıştır.


OSMAN AĞA HÜKÜM GİYMEMİŞTİR!


Cumhuriyet döneminde vatana ihanet edenlerle ilgili istiklal mahkemeleri kurulmuş ve istiklal mahkemelerinde idam edilen, hüküm giyenlerin itibarları ellerinden alınmıştır, bu doğru bir vakadır. Fakat Osman Ağa yargılanarak hüküm giymemiştir. Savunma mekanizmasının kullanılmadığı, yaralı bir zanlı olarak devletin eline teslim olmasına rağmen ifade vermemesi için infaz edildiği, başı gövdesinden ayrıldığı, gıyabında bir karar verildiği, savunma hakkı verilmediği gerçeğini tüm Giresun ve tarih bilmektedir.


İşte bu sebeple; vatanın kurtuluşunda büyük payları olan 42. ve 47. Giresun gönüllü alayları komutanları ve Milli kahramanlar Milis Yarbay Osman Ağa ve Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın isimleri tereddütsüz verilebilecek isimlerdir. Tüm Giresunlularda bununla gururlanacak ve minnettar olacaklardır.


Bugünlerde Osman Ağa ve Silah arkadaşlarının tasvir edildiği heykellerinin asıl olması gereken yere, Osman Ağa Meydanına taşınmış ve dikilmiş olmaları da bu anlamda olumlu bir gelişme ve umut olmuştur. Bu anlamda Sayın Belediye Başkanımız Aytekin Şenlikoğlu’na da Giresun adına teşekkürü borç bilirim.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap