SON DAKİKA
SON DAKİKA


İhale açık!
28.05.2019

Giresun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik (GESOB) Başkanı Ali Kara, önemli bir konuya dikkat çekerek, Giresunlu firmaları uyarıyor. Ne diyor Sayın Kara; “Ordu-Giresun havaalanındaki ihalelere sizde katılın. Havaalanındaki ihalelerde Giresunlu esnafında söz hakkı vardır” diyor…

Burada “İhale” vurgusu önemli!

İhaleler herkese ve her il’e açıktır. Ordulular girer, Giresunlular giremez diye bir şey yoktur. Girersin, düşük fiyat verirsin alırsın. Hem ihaleye girmez hem de sonra, “Vay efendim bizi Havaalanına niye sokmuyorlar” diyemezsiniz!

Sayın GESOB başkanı Kara, ihaleleri bir şekilde öğrenmiş ve uyarı yapma gereği duymuş. Ki; ihalelerin duyuru usul ve şekilleri bellidir. Gizli ve kaçak olmazlar. Takip ederseniz her türlü ihaleden haberinizde olur.

Adı Ordu-Giresun olan havaalanında söz ve yer sahibi olmak istiyorsanız biraz da gayretli olmanız gerekir. Mesela sık sık gündeme gelen havaalanı Taksi uygulaması da ihale sonucu kazanılmış bir hak! Türkiye’nin tüm havaalanlarında olduğu gibi Taksi işi ihale edilmiş ve Ordulu Taksiciler bu ihaleyi kazanmıştır. İhaleyi alan alandan yolcu alabilirken, diğer taksiler sadece yolcu getirebiliyor ama alamıyor. Çünkü ihale böyle yapılmış. Bir dahaki ihale sürecine kadar da böyle olacak. Girersiniz bir dahaki sefere alırsınız ihaleyi bu kez de siz yolcu alabilirken Ordulu taksiler bu kez yolcu alamaz. Bir hak kazanmak istiyorsanız mücadelesini vereceksiniz, sonradan sitem etmek işi çözmüyor.

Havaalanının adı Ordu-Giresun olmasına rağmen fiziki olarak tamamen Ordu sınırları içinde bulunması konusunun bununla bir alakası yok. Planlama öyle gerekmiş ve öyle yapılmış. Sonuçta her iki il bu havaalanından faydalanıyor. Giresunlu yolcuya sen gelme ya da senin bilet fiyatın farklı uygulaması da yapılmıyor.

Sonuç olarak Ordu-Giresun havaalanı hem Ordu hem de Giresun için büyük bir hizmet ve nimettir. Bundan fayda sağlamak ise yine bizim elimizdedir. Yapılan hizmet ve işleri sonradan eleştirmek ve kötülemek kimseye fayda sağlamaz. Emeksiz ekmek yenmez. O ekmeği yemek için mücadele etmek ve hak etmek gerekir. Havaalanında çalışan Ordululara kadar Giresunlu insanlarımızda çalışmakta ve ekmeğini kazanmaktadır.

İhale açık gidin ve kazanın…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap