SON DAKİKA
SON DAKİKA


Off-Road şenliklerinin arkasından!
24.01.2020

Geçtiğimiz Pazar günü Giresun’un Bulancak İlçesi, Kovanlık Beldesine bağlı Paşakonağı Yaylasında düzenlenen ve bir Kış etkinliği olarak düzenlenen, Off-road şenliği dikkat çekici ve başarılı bir etkinlik olarak kayıtlara geçmiştir.

Giresun Valiliği himayesinde, İstanbul’da bulunan Bulancak Dernekler Federasyonu (BUFED) tarafından organize edilen, Bulancak Belediyesinin desteği ve Kovanlık Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan şenlik, bölgenin tanıtımı ve son yıllarda bölgede kış turizminin gelişimine yönelik önemli bir etkinlik olarak dikkat çekmiştir. Gerçekleşmesinde emek ve katkı veren herkesi kutlamak gerek.

Bölgenin ekonomik gelişiminin en önemli unsurlarından olan turizm ayağında önemli bir yer edinmeye başlayan kış ve doğa aktiviteleri anlamında farkındalık oluşturan etkinlik büyük bir başarı ve beğeni elde etmiştir diyebiliriz. İşte Doğu Karadeniz’de turizmin gelişimi bu ve bunun gibi etkinliklerle mümkün olabilir. Diğer gölgelere göre; doğa ve yaylalarıyla öne çıkan bölgemizde her mevsimi aktive edecek böyle organizasyonlara ve aktivitelere ihtiyacımız var. Ancak daha yolun çok başındayız. Tüm olumsuzluklarına rağmen ilgiyle ve beğeniyle tamamlanan Bulancak Paşakonağı Off-road şenliği, son yıllarda dikkat çekilen ve çeşitlendirilen kış aktivitelerinin sürdürülmesi anlamında önemli eksikliklerinde fark edilmesine vesile olmalıdır.

Öncelikle ulaşım ve hizmet anlamındaki eksiklikler hızla giderilmelidir. Son yıllarda büyük önem verilen Yeşil Yol gibi büyük bir projeyle hızla iyileştirilen yayla yollarının eksiklikleri tamamlanmalı ve sürekli açık tutularak kış turizmine hazır tutulmalıdır. Son üç yıldır sahilde kar göremeyen bölge insanı dahi kar görmek/çiğnemek için yayla yolarına akın etmektedir. Yıllar önce turizm bölgeleri ilan edilmesine rağmen hala daha hizmet ve konaklama anlamında çok fazla eksiği bulunan yaylalarımızda yeni tesisleşme teşvik edilmeli ve hizmet konusunda ciddi eğitimlere imza atılmalıdır. Özellikle yeme-içme anlamında çeşitlilik artırılmalı ve denetimlerle kalite yükseltilmelidir. Turizm hareketliliğinin sürdürülebilir olması için memnuniyet en önde gelen unsurdur. Memnun kalan turist hem kendi tekrar gelir hem de başkalarını getirir. Memnuniyet olmazsa ne kendi gelir ne de başkasının gelmesine izin verir!

Bir diğer önemli unsurda çeşitliliktir. Yani turisti sadece doğa, manzara ve hizmetle tutamazsınız. Öyle yaparsanız turist gelir, manzaraya bakar, “Çok güzel” der ve bir-iki saat sonra sıkılır. En fazla bir gece konaklar ve gider. Ama alternatif spor ve aktivitelerle turizmi çeşitlendirirseniz ilgi de konaklama süresini de arttırabilir, daha fazla katkı sağlarsınız. Off-road gibi, gelen turisti meşgul edecek ve ilgisini artıracak etkinlikler çeşitlendirilmelidir. Doğa yürüyüşleri, fotoğraf safarileri, dağcılık, avcılık ve atıcılık, bisiklet turları ve etkinlikleri gibi…

Mavigöl çok güzel ama insanlar yolun kenarındaki bu güzelliği sadece görüp birkaç fotoğraf çekerek gidiyor. Mavigöl’e gelen insanları Kuzalan Tabiat parkında fotoğraf safarisine çıkarabilmeli, tesislerinde doyurabilmeli oradan Kümbet Yaylasında konaklatabilmeliyiz. Bektaş yaylasına gelen turisti Karagöl’e tırmandırabilmeli, ATV ve Off-road safarilerine çıkarabilmeliyiz. Şebinkarahisar’a gelen turisti Meryem Ana Manastırına çıkarabilmeliyiz. Yani kalış sürelerini artırmalıyız. Turistin sayısından çok kalış süresi katma değer sağlayacaktır. İşte bunu sağlayabilirsek turizm ekonomisinden bahsedebiliriz.

Ya da bu hafta sonu Çambaşı’nda Kar Festivali var. Hep birlikte oraya da gidebiliriz…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap