SON DAKİKA
SON DAKİKA


Saygı sevgiyi getirir…
9.04.2019

31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Seçimler sonucu kazananlar ve kaybedenler olur. Önemli olan sonucu kabul edebilmek ve hem kazanan hem kaybedenin birbirine saygı duymasıdır. Saygı olmazsa sevgi de olmaz.

Giresun’da, Bulancak’ta sonuçlar birbirine çok yakın olsa da kazanan ve kaybeden bellidir. Sonucu kabul etmemekte ısrar etmek ve zorlamak ancak ortamı gerer. Tabi ki yasal süreç ve itirazlar değerlendirilecek ama süreci zorlamak ve illa da kazanacağız anlayışıyla yaklaşmak ve taraftarlarını kışkırtmak yanlıştır. Giresun Belediye Başkanı Sayın Kerim Aksu yasal sürecin nihayetinde sonucu kabullenmiş ve Milli iradeye saygı duyacağız açıklamasıyla doğru olanı yapmıştır. Bu hareketiyle bir kez daha gönülleri kazanmıştır. Sayın Aksu ya da taraftarları çıkıpta hiçbir şekilde “Direne direne kazanacağız” dememiş ve büyük bir olgunlukla sonucu kabullenerek, destek verenlerine teşekkür etmiştir. Aynı şekilde seçimin kazananı Sayın Aytekin Şenlikoğlu’da süreci iyi yönetmiş tahrik ve kışkırtmalara mahal vermeden sonucu beklemiştir. “Kazanan Giresun olmuştur. Biz herkesin Belediye Başkanıyız” açıklamalarıyla saygı görmüştür. Her iki başkan da saygılı davranışlarından dolayı tüm Giresun’un sevgisini kazanmıştır. Sayın Aksu, iki dönem/10 yıl Giresun’da Belediye Başkanlığı yapmış ve görevi devretmiştir. Sayın Şenlikoğlu’da yeni işe başlamıştır. Yapacağı hizmet ve icraatlarla Giresunlunun saygısını sevgisini kazanırsa ikinci, üçüncü dönemini görmesi kendi elindedir.

Ancak Bulancak’ta bu saygıyı pek göremiyoruz. Seçimin resmi olmayan kazananı Mevcut Belediye Başkanı Sayın Recep Yakar, sessizliğini korurken ve süreci sabırla beklerken, CHP’nin adayı Sayın Necmi Kılıç ve taraftarları yaptıkları açıklamalar ve hareketlerle ortamı biraz geriyorlar. Sonuç olarak yapılan tüm itirazlar değerlendirilip, her iki tarafın temsilcileri huzurunda yerine getiriliyor. Çıkan sonuca saygı duyup, varsa devam edilecek itirazlar uygun şekilde yapılmalı. Ama çıkıp insanları sağa sola davet etmek ve hariçten kişilerin “Eze eze kazanacağız. Direne direne kazanacağız” gibi söylemleri kabul edilemez. Siz saygı duymazsanız kazansanızda saygı görmezsiniz. Aradaki farkın 128-90-89 hatta bir olması sonucu değiştirmiyorsa saygı duyup kabulleneceksiniz. Eğer böyle yaparsanız emin olun daha fazla değer görürsünüz. Kazanabilirsiniz de ama süreci gererseniz sonuçta siz de gerilirsiniz ve pişman olursunuz. O yüzden saygı ve sevgi çerçevesi içinde bu süreci tamamlamak öncelikli görevinizdir.

Önemli olan seçim kazanmak değil gönülleri kazanmaktır..

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap