SON DAKİKA
SON DAKİKA


Seçime Doğru!
2.10.2018

Yerel seçimlere tam 6 ay kaldı. Olağanüstü bir durum olmazsa 2019 Mart ayının son haftası tüm yerel yönetimler; belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarlar yeniden seçilecek. Bu zamana kadar yerel seçimlerde genellikle belediye başkan adayları öne çıkarken bu seçimde muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri de damga vuracak gibi. Özellikle muhtarlık yeni sağlanan haklarla en fazla aday adayının çarpışacağı alan olacak. Şimdiden her mahalle için ortaya çıkan onlarca muhtar adayı çalışmalarına başladı bile. Ancak yeni dönemde seçilecek belediye başkanları gerek iktidar gerekse muhalefet için daha önemli.

Zira yerel seçimlerde ortaya çıkacak tablo gelecek genel seçimlerin provası niteliğinde olacaktır. Her ne kadar tablonun çok değişmeyeceği düşünülse de, bugünden itibaren gelişecek genel politika ve konjonktürler her an tablonun değişmesine vesile olabilir. Belediye başkanlıkları açısından bu seçimin çok da heyecanlı geçmeyeceği görülüyor. Zira hem iktidar hem de muhalefet bu seçimlerde aday adaylıklarına çok da müsaade etmeden doğrudan adaylarını sahaya sürecekler. Bu, karmaşanın önlenmesi açısından olumlu gibi görülebilir. Ancak tabanın ve yerelin eğilim ve görüşlerinin ikinci plana atılacağı ve adayın merkez tarafından belirlenecek olması hataları da beraberinde getirecektir. Özellikle iktidar kanadında perde arkasında güç savaşlarına sebep olacaktır. Yoğun kulisler ve gizli görüşmelerle güçlü olanın ön plana çıkacağı bu sistemde, seçmen tarafından kabul görmeyecek isimlerin aday olma ihtimali büyük olasılık. İktidar kanadında adayın yerine göre adayın kim olduğunun önemi olmasa da bazı yerlerde hesaplar şaşabilir. Aynı sıkıntı muhalefet kanadı için daha fazla. Merkezin atayacağı aday kabul görmezse yıkım büyük olur. Gelelim kendi bölgemize...

Giresun’da AK Parti belediyeyi mutlaka almak istiyor. Bunun için adayına her türlü desteği verecek ve güçlü bir kampanya yürütecektir. Ancak adayın doğru belirlenmesi burada önemli. Zira iki dönemdir seçilen güçlü ve sevilen bir başkan olan Kerim Aksu, hala AK Parti de dahil her kesimin oylarını çekebilecek bir aday. Tabi CHP farklı bir tercih yapmazsa. Eğer CHP Giresun’da pozisyonunu korumak istiyorsa devam edebileceği tek aday Kerim Aksu’dur. Aksi CHP için hezimet olur. AK Parti’de aday henüz belli değil. Aday adaylığı süreci de olmayacak. Ama adaylık için adı geçenlerin listesi ise epey kabarık. İl Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, son seçimlerin milletvekili adayı Serdar Demirkan, Merkez İlçe Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, eski milletvekilleri Ali Temur, Hasan Aydın, Mehmet Geldi ve daha uzayıp giden bir liste söz konusu. AK Partinin adayı kim olursa olsun kazanmak için tek koşul herkesin arkasında kenetlenmesidir. Küskünlük olursa cephe zayıflar ve AK Parti Giresun’u yine kaybedebilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap