SON DAKİKA
SON DAKİKA


Selahattin Süleymanoğlu!
25.06.2020

Zaman zaman bölgemizin yetiştirdiği önemli isimlerine köşemde yer veririm. İşin üzücü yanı bu isimler öyle çok da fazla değildir. Gerek siyaset gerekse bürokraside önemli görevlere gelen bu insanları tanımak ve tanıtmak gerektiğini düşünüyorum…

İşte Sayın Selahattin Süleymanoğlu’da bu isimlerden biri. Kendisiyle geçtiğimiz genel seçimlerde Samsun Milletvekili aday adaylığı sırasında tanışma fırsatı buldum. Son derece mütevazi, geldiği yeri unutmayan, insanlara değer veren, ikili ilişkilerinde çıkar ilişkilerine değil, sürekliliğe değer veren ahde vefası bulunan biri. Bürokraside elde ettiği başarı ve makamları hep insanlara karşı olumlu kullanan ve değerlendiren, bu yaklaşımını siyasette de sürdürmek ve daha faydalı olmak isteyen Süleymanoğlu 2018 seçimlerinde siyasette de varım demiş, ancak aday adaylığı sürecinde kalmıştır. Ancak bu duruşu değerine değer katmış ve bürokrasideki başarısını daha da yükseğe taşımıştır. Halk bankası gibi ülkemizin en önemli finans ve bankacılık kurumunda genel müdür yardımcılıkları ve birçok önemli kurumda üst yönetim görevlerinde bulunan Süleymanoğlu, halen de Halk Factoring Genel Müdürlüğü görevini sürdürüyor. Onun bu görevleri başarıyla sürdürmesi hemşerileri olarak bizi daha fazla gururlandırmalıdır. Çünkü Giresun gerek siyasette gerekse bürokraside az sayıdaki isimleriyle kendi kabuğunda kavrulan, Ankara’da sesi az duyulan bir il’den öteye çok geçemiyor ve bunun eksikliğini her zaman yaşıyor.

İşte, Giresun’un daha güçlü olması ve devletin imkan ve hizmetlerinden payına düşeni alabilmesi için Sayın Süleymanoğlu gibi isimlerin sayısının artması gerekmektedir. Bu anlamda bürokrasideki bu gücün artması için asıl iş siyasete/seçilmişlere düşmektedir. Giresun’un yetiştirdiği nice değerlerin değerini bulması ve önemli görevlere yükselmesi onların elindedir. Siyasetçinin de iş bitirebilmesi için bu bürokratlara ihtiyacı vardır. Güçlü bürokratı olmayan siyasetçi başka illerin ve bölgelerin bürokratlarıyla ne kadar iş bitirebilir? Bunun cevabını bölgemize gelen devlet yatırımları ve hizmetlerinin diğer bölgelerle kıyasladığımızda çok net görüyoruz. Yani siyasette tek başına bir yere gelmek yeterli değil. Bürokratın da güçlü olacak ki siyasetinde güçlü olsun.İşte geçtiğimiz günlerde, Sayın Süleymanoğlu’nun şahsımı telefonla arayarak hatırımı sorması beni bu satırları yazmaya teşvik etti. 2018 yılında sadece bir haber yazma vasıtasıyla kendisiyle tanışma fırsatı bulduğum Sayın Süleymanoğlu’nun telefonu ve hatırımı sorması gerçekten benim için çok değerli bir görüşme oldu. Çok daha fazlasını yaptığımız ve çok daha yakın bildiklerimizin, işi düşmedikçe aramadıkları bir zamanda gördüğüm bu samimiyet çok değerliydi. Kendisine çok teşekkür ediyor ve aynı samimiyetle başarılarının devamını diliyorum. Bu görüşmede ne kendisinin ne de şahsımın karşılıklı hiçbir isteği ya da beklentisi olmamıştır. Sadece bir hatır sorma ve samimi bir görüşme olmuştur. Böyle insanların hala var olduğunu hissetmek gerçekten iyi bir moral oldu.

Böyle samimi ve başarılı insanların sayısının artması dileği ile…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap