SON DAKİKA
SON DAKİKA


3 puan güzel oyun vasattı
9.12.2019

“İlk yarı Trabzonspor’un 3-1 üstünlüğü ile sona erdi ama bu yarının mutlak hakimi Trabzonspor diyemeyiz. İkinci yarı ise Bordo-Mavililer kendi sahasına hapsoldu”

Antalya'daki zorlu mücadele biri zirveye oynayan diğeri de alt sıralardan kurtulmak isteyen iki takım için de önemli bir maçtı. Trabzonspor yarışta avantaj elde etmek, Antalyaspor da üst sıralara yükselmek amacıyla 3 puanı kovaladılar.  İlk yarıda Trabzonspor’un 3 -1  Üstünlüğü vardı. Skor avantajı elde etmesine  rağmen Trabzonspor ilk 45 dakikanın mutlak hakimidir denilemez.  Antalyaspor iyi mücadele verdi, Trabzonspor üzerinde baskı kurdu. Topa hakim olan, topu yönlendiren taraftı, aynı zamanda golü yiyen takımdı . İkinci Yarıya Antalyaspor Serdar Özkan ve Atif ile başladı. Trabzonspor’u tam anlamıyla baskı altına alarak 45 dakika boyunca sahasına hapsetti. 


Ünal hocanın oyuna müdahaleleri Antalyaspor baskısını durduramadı. Çünkü topu rakip sahaya taşıyacak iki oyuncu Sturridge ve Yusuf oyundan alınınca ev sahibi ekip daha da etkili olmaya başladı. Trabzonspor bu baskıya rağmen gol yemediyse bunda en büyük etken kaleci Uğurcan’ın gününde  olmasıydı. Trabzonspor adına maçın kazancı üç puandı Diğer kazanç ise uzun yıllar hizmet edecek yeni gençlerin kazanımıydı. Özellikle Serkan’ı  sağ bekte çok beğendim, zamanla eksiklerini tamamlayacaktır. Sonradan oyuna giren Abdürrahim de oyunda kaldığı sürece fazla hata yapmadı. İkisi de maç eksiklerini tamamladıktan sonra da  iyi performans gösterecektir.


Sturridge akıllı bir oyuncu olmasına rağmen kondisyon ve maç eksikliği var. Aynı  şekilde yerine giren Ekuban da  daha hazır değil. Maçta akılda kalan diğer önemli nokta da Trabzonspor öne geçtiği zaman her nedense geri çekiliyor. Oysa ki  rakibe  baskı kurup daha fazla gol bulma imkanı varken oyunu kendi sahasında kabulleniyor.  Böyle  olunca da rakip bütün gücüyle yükleniyor. Bu tür durumlarda elinde hızlı oyuncu var ise kontratakdan gol bulabilirsin . Özellikle Galatasaray ve Antalyaspor maçında gördük kı hızlı hücum oyuncu yok.
Her şeye rağmen 3 puan çok güzeldi. Şampiyonluk yarışında kötü oynasan da kazanacaksın. Trabzonspor bunu başardı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap