SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avantaj Trabzonspor'un
17.01.2020

Ünal Karaman operasyonundan sonra Trabzonspor, bir başka “öz evladı” Hüseyin Çimşir ile ilk resmî maçına, üstelik daha birkaç hafta önce aynı sahada bir şok yaşadığı Denizlispor karşısına çıktı. Yeni transfer Ndiaye ile bir başka ilkin daha yaşandığı karşılaşmada Bordo-Mavili takımın performansı, soğuk havaya rağmen tribünleri kısmen dolduran taraftarlar kadar maçı televizyonlardan izleyen sporseverlerin de merak konusuydu. Denizlispor deplasmanda oynuyor olmanın ve evindeki ikinci maça avantajlı bir skorla çakmanın hesabını yapmak, Trabzonspor da kısa süre önce ligde bu sahada kaybetmiş olmanın psikolojik baskısıyla olsa gerek, iki taraf da maça kontrollü başladı.

 

Öyle ki Bordo-Mavililer’in golü gelene kadar iki kaleye de atılmış şut yoktu. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk yarısında gol de kaleye çekilmiş değil, Sosa’nın ortaladığı topa Sörloth’un dokunma çabasından geldi. Recep Niyaz’ın kaçırdığı fırsat ve Nwakaeme’nin direkten dönen şutu da ilk yarının diğer notları oldu. Elemeli maçlarda deplasmandaki golün avantajı nedeniyle konuk ekip ikinci yarıya hücumu biraz daha fazla düşünerek çıktı. Ancak bu durum bordo mavililerin işine yaradı. Sık sık rakip kaleyi yoklamaya başladılar. Pozisyonlar da buldular. Bunlardan birinde Sörloth’un da direğe takılması şanssızlıktı.

 

Hüseyin Çimşir’in oyuna ilk müdahalesi Abdülkadir Parmak’ın yerine Ekuban’ı almakla oldu. Mehmet Özdilek ise Olcay - Sedat değişikliğiyle sol tarafa biraz daha hareketlilik getirmeyi amaçladı. Nitekim işler istediği gibi gitti. Takımın hücum zenginliği arttı. Rodallega ile fırsat da buldu. Ama gol bir kontratakta Trabzonspor’dan, ilk yarıda direğe takılan Nwakaeme’den geldi. 2-0’lık skor rövanş için Trabzonspor’a önemli avantaj sağladı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap