SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı Uzattı, Uğurcan Kurtardı!
13.08.2021

Avrupa Konferans Ligi’nde tur için mutlak galibiyete ihtiyacı olan iki takımın Norveç’teki mücadelesinin ilk yarısında Trabzonspor aynı kadroyla mücadele etmesine  karşın, birinci maçtaki temposunu yakalamakta zorlandı. Rakibin çakılı ve soğukkanlı savunmasını bir türlü aşamadı. Hamsik’in karambolda direkten dönen kafa vuruşu dışında pozisyon üretemedi. Buna karşın oyunun gidişatı ve skoru ne olursa olsun soğukkanlılığını koruyarak inanılmaz soğukkanlı ve kontrollü oynayan Molde takımı, az da olsa gerçekleştirdiği hücum aksiyonlarında daha etkili oldu, bordo mavili savunmanın ilk maçtaki gibi basit hatalarından pozisyon buldu ama değerlendiremedi.

İkinci yarıya iki taraftar da kontrollü başladı. Karşılıklı hatalar beklendi. Nitekim bir duran top organizasyonunda yerleşme hatası yapan Molde savunması, Edgar l’nin zoraki vuruşunda topu çizgi içinden çıkarabildi. Öne geçen takım oyunu soğutmak için tempoyu düşürecek önlemler alır. Sahada bunu yapamıyorsanız kulübeden takviye alırsınız. Yenik duruma düşerseniz de eşitliği sağlamak için benzer hamleleri yaparsınız. Abdullah Avcı 80. dakikaya kadar bekledi. Norveç takımı 4 hamle yaptı ve oyun üstünlüğünü ele aldı. Maç bitmek üzere hiç bir şey yapamazsanız bir oyuncu değiştirerek zaman kazanırsınız. Avcı bunu da yapamadı ve kaçınılmaz son geldi. Eşitlik golünden sonra başlama vuruşuyla birlikte 90 dakika bitti.

Avcı uzatmalarla şaşkınlık yaratan hamlelere başladı. Önce Djaniny’i aldı, Nwakame’nin öne sürdü. Sonra onu da aldı, Bakasetas santrafor oldu. Tur için gole ihtiyacı olan takımda hücum oyuncuları kulübeye çekilir mi? Avcı çekti işte! Ne yapmak istediğini kimse anlamadı. Yeni transferler de hiç katkı yapmadı. Neyse ki penaltı atışlarında Uğurcan sahneye çıktı da Trabzonspor Roma biletini kaptı. Özetle Avcı uzattı, Uğurcan kurtardı.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap