SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avrupa Yükü Bitti
13.12.2019

Avrupa Ligi’nde son maçını oynayan ve grubunda iddiası olmayan Trabzonspor,  lider Basel karşısına deplasmanda  genç ve yedek ağırlıklı isimlerin yer aldığı bir kadroyla çıktı.

İlk 11’de yaklaşık bir yıldır takımından uzak kalan Onazi’yi yeniden sahada görmek Trabzonspor adına çok önemli idi . Oyunda sakatlık öncesi kadar iyi olmasa da kötü gözükmedi ve ilerde Trabzonspor’a tekrar faydalı olacağını gösterdi. Aynı şekilde takım için önemli bir değer olan Ekuban da ilk onbirde şans buldu. Fiziki eksikleri var ve bunu giderdiğinde Trabzonspor’a çok faydalı olacaktır.

Gençlerin bir çoğu beklentilerin üzerinde futbol  sergilediler.

Maça hızlı başlayan taraf konuk ekip Basel oldu. Daha sonra Trabzonspor kontrolü ele geçirdi. 15.  dakikadan sonra  rakip kaleye etkili gitmeye başladı. Bir kaç dakika içinde arka arkaya üç net gol pozisyonu yakaladı, değerlendiremedi.. Ama bir karşı atak sonrası duran top organizasyonunda Erce’den dönen topu kademe hatası yapan savunma izlemekle yetinince Widmer’e sadece dokunmak kaldı. Pozisyonu bol ilk yarının tek golü de bu oldu.

İkinci yarının en önemli anı yenilen ikinci gol oldu. Campi kaptırdı, rakip devam ettirdi, Erce’den sekti, savunma yine izledi, Stocker tamamladı. Bu şekilde gol yenmez! Ünal hoca dikkat çekmeli.

Böylece her iki yarıda gelen gollerle Trabzonspor evine 2-0 yenik dönüyor.

Gençler beklentileri karşıladılar bence, kanatları iyi kullandılar, tek eksikleri son vuruşları yapamamaları ve Gol yollarında etkili olamamalarıydı.

Buradan en büyük alkışı Trabzonspor taraftarına gönderiyorum. Hem kendilerine ayrılan yeri doldurdular hem de Basel taraftarının içinde kendilerine yer buldular. Sonuç olarak Trabzonspor Basel maçıyla sırtındaki Avrupa yükünü atmış oldu. Artık tek hedef Süper Lig...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap