SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu sezon bu kadar!
16.05.2021

Lig dördüncülüğünü garantileyen Trabzonspor açısından formalite, rakibi Gençlerbirliği için de kümede kalma yolunda bir umut maçıydı Trabzon’daki mücadele. Abdullah Avcı belli ki rakibin puan cetvelindeki konumunu dikkate almadan, görev süresindeki istatistikleri kendisi açısından yüksekte tutmak için takımını tam kadro sahaya sürdü. Güç olarak rakibinden zaten her haliyle yüksek olan bordo mavililer bu durumun doğal  sonucu oyunu ilk yarıda istediği gibi kontrol etti. Ankara ekibine ezici baskı kurdu. Pozisyonlar buldu, günündeki kaleci Nordfeld’in olağanüstü kurtarışları ve direkler gol bulmasına ilk yarının son saniyelerine kadar gole engel oldu. Ancak Ekuban, Bakasetas’ın ara pasında topu adeta iğne deliğinden topu geçirerek fileleri havalandırdı.

Oyunu genel olarak kendi yarı alanında kabul etmek zorunda kalan ve kontrataklarla çıkıp pozisyon bulmaya çalışan Gençlerbirliği bunu ilk 45 dakikada sadece bir kez başarabildi ve sonuç alamadı. Ancak ikinci yarıya kaybedecek bir şeyi olmadığı için hücuma yönelik oyun anlayışıyla çıktı ve eşitliği sağlamakta gecikmedi. Skor tabelasındaki beraberlik her iki takımın da galibiyeti kovalama çabasını getirdi. Trabzonspor da Gençlerbirliği de pozisyonlar üretti. Golü bulan taraf Bordo mavililer oldu. Gençlerbirliği’nin kalan dakikalarda skoru değiştirme çabası sonuç vermeyince kırmızı siyahlılar, üstelik Kayserispor kaybettiği halde Süper Lig’e veda ettiler.

Trabzonspor sezonu galibiyet ve lig dördüncülüğüyle kapadı. Sıralamadaki bu yer asla başarı değildir. 2020-21 sezonu artık kayıp sezondur. Çünkü Trabzonspor her sezon şampiyonluğu hedefleyen bir takımdır ve amacına ulaşamamıştır. Şimdi yönetim ve teknik kadro başarısızlığın nedenlerini iyice belirleyip gelecek sezon hazırlıklarına şimdiden hız vermeli ve hata yapmadan kararlar almalıdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap